Ledőlt a templom az esküvő előtt, aztán a pár találkozik a Pápával a repülőgépen, aki egyetlen kérdést tesz fel nekik

Azt mondják, hogy minden okkal történik, még akkor is, ha valami tragikus eseményről van szó. Egy szerencsétlen helyzet közepette lehetőségünk van, hogy része legyünk egy történelmi eseménynek.

Ez történt egy csilei házaspárral, akik légiutas-kísérőként dolgoztak. A 39 éves menyasszony, Paola Podest és 41 éves férje, Carlos Ciuffardi már 2010-ben megtartották a polgári esküvőjüket, de az egyházi esküvő elmaradt a Chilét sújtó földrengés miatt. Néhány nappal az ünnepség előtt ledőlt a templom, a pár pedig néhány év együtt töltött év után véglegesen lemondott az álomesküvőről… de a két légiutas-kísére nem gondolta, hogy a meghiúsult esküvőjük ilyen szerencsés fordulatot vesz…

Csütörtök reggel a pápai repülőgépen dolgoztak, amelyen a katolikus egyházfő Santiagóból az ország északi részén lévő Iquique-ba utazott. Amikor a pár elkezdett erről beszélni Ferenc pápának, egy váratlan kérdést tett fel:

“Szeretnéd-e feleségül venni Paolát?” Természetesen azonnal jött az “IGEN” válasz.

Ezután leültek és megfogalmazták a házassági szerződést, majd aláírták. Az egész ceremóni a levegőben zajlott!

Az újonc házaspár szerencsésnek mondhatja magát, mert a római katolikus egyház feje még soha nem esketett repülőn.

A pápa tanúként a légitársaság vezérigazgatóját állította oda, aki biztosítani tudja a házasság érvényességét és egy bölcs tanácsot is adott a házaspárnak: “”Amit most megfogadtatok, az nagyon fontos! Ez egy szentség, amelyre a világnak szüksége van, a házasság szentsége. Remélhetőleg ez arra fogja ösztönözni a párokat a világ minden táján, hogy házasodjanak össze”

Ez egy olyan helyzet, amely azt mutatja, hogy ha a terveidet még nem sikerült megvalósítanod, ne add fel! Lehet, hogy valami sokkal jobb dolog fog történni veled, amit korábban nem reméltél!