A 17 éves lány kétségbeesett amikor teherbe esett… de barátja ahelyett, hogy otthagyná, valami egészen mást tett.

A legtöbb pár számára az egyik legnagyobb boldogság, amikor a terhességi teszt pozitív eredményt mutat és megtudják, hogy gyermekük fog születni. Talán ez még az esküvőnél is nagyobb esemény, azonban szülőnek lenni, az egyik legnehezebb dolog a világon, ezért óriási felelősség is egyben.

Egészen más a helyzet, amikor valaki az iskolapadban, tinédzser korában esik teherbe.

A 18 éves Caitlin Fladager sokkot kapott, amikor megtudta, hogy terhes. A fiatal kanadai lány és a 17 éves barátja, Noah tényleg nagyon szerették egymást. De abban a kórban, amikor még a matekóra számít a legizgalmasabb dolognak, egy csecsemő érkezését senki sem kívánta volna. Mert senki sem gondolná, hogy a tizenévesek is képesek felelősséget vállalni.

Don't ever let anyone tell you "it's just puppy love" #growtogether (swipe ⬅️)

A post shared by Caitlin Fladager (@caitlinfladager) on

Különösen Caitlin környezetében, mindenki aggódott és azzal tömték a várandós lány fejét, hogy számítson arra, hogy Noah hamarosan el fogja hagyni, hiszen 17 évesen még nem vállalhat felelősséget. Szóval Caitlin megkérdezte a barátjától, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, miben fog különbözni a többi tinédzser apától? Válaszát soha nem fogja elfelejteni: “Azt hiszem az lesz a legjobb ha megvárod amíg majd megmutatom.” – a fiú nem hagyta ott, hanem kivette a részét a munkából.

És a fiatal apuka megtartotta az ígéretét. Négy évvel később Caitlin és Noah nem csak egy szerelmes pár, hanem házastársak. Kislányuk, Arianna után még egy kisfiuk (Jack) született, aki most egy éves. De minden negatív előrejelzés ellenére, a fiatal fiúból egy csodálatos, szerető apa lett, amit Caitlin is külön megjegyzett a Twitteren:

Noah és Arianna már hagyománynak számít, hogy havonta egyszer az apa virágot vesz a kislánynak, aki egy szép ruhába öltözhet és együtt elmennek egy étterembe, ahol közesen elfogyasztanak egy finom desszertet.

“Sok időt szeretnék velük tölteni” – mesélte Noah, a fiatal édesapa. “Általában amikor hazaérkezem a munkából, akkor mindig együtt vagyunk.”

Family ?✨

A post shared by Caitlin Fladager (@caitlinfladager) on

“Arianna soha nem fogja megbánni, hogy férjhez ment Noah-oz, hiszen ez az édesapa egy igazi példa.” Még akkor is, ha a kezdet nem volt a legideálisabb, hiszen a fiatal szülők az elején sok nehézségbe ütköztek, de Caitlin és Noah az előítéletek ellenére büszkék a kis családjukra.

My 17th birthday vs my 23rd birthday ❤️ #happybirthdaytome

A post shared by Caitlin Fladager (@caitlinfladager) on

Egy tanulmány kimutatta, hogy Magyarországon de nemcsak, hanem egész európában évről évre csökken azoknak a száma, akik fiatalon gyermeket vállalnak, mert félnek a kihívástól. Ez a rövid történet azt bizonyítja, hogy fiatalon is eleget lehet tenni egy ilyen kihívásnak, még akkor is, ha kevesen hisznek benne.