Íme a haldokló emberek top 5 utolsó kívánsága… meglepő, hogy mi van a második helyen!

Egy kórházi ápoló munkája során dokumentálta a haldoklók leggyakoribb utolsó kívánságait. Előkelő helyen szerepel a „Bár ne dolgoztam volna olyan keményen” mondat, a „több szex” és a „bungee jumping” viszont nem volt a listán.

Íme a top 5 utolsó kívánság:

1. Bárcsak lett volna bátorságom őszintén élni az életemet, és nem azt tenni mindig, amit mások vártak tőlem!
Ez volt a leggyakoribb kívánság. Amikor élete végén az ember visszatekint, rájön, mennyi álom nem vált valóra, pedig a választás rajtunk múlt volna.

2. Bár ne dolgoztam volna olyan keménye!
Ez elsősorban a férfiak jellemző kívánsága volt, akik a sok munka miatt elmulasztották gyermekeik fiatalságát, és párjukat is sokszor elhanyagolták.

3. Bár lett volna bátorságom kifejezni az érzéseimet.
Sok ember elnyomja az igazi érzelmeit, csak hogy mások életét ezzel könnyebbé tegye. Végül sosem válnak azzá az emberré, akik valójában szerettek volna lenni.

4. Bár tartottam volna a kapcsolatot a barátaimmal.
Sokan nem értékelik az igazi barátokat, amíg el nem jön a vég. Akkor azonban már csak a sajnálat marad, hogy nem szántak elég időt és energiát a számukra fontos emberek és kapcsolatok számára.

5. Bár engedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek.
Ez a legmeglepőbb kívánság. Amíg nem jön el a vég, az emberek nem értik meg, hogy a boldogság választás kérdése. Beleragadnak a megszokásokba, és a kényelem leküzdi a valódi vágyaikat. A változástól való félelem tettetésre kényszerít, miközben legbelül szeretnének önfeledten nevetni, és őrültségeket csinálni.