Meg fogsz lepődni, hogy mit árul el rólad a füled

Testünk bizonyos pontjai és belső szerveink között létezik egy neurológiai kapcsolat. Ha megfigyeljük a fülünket, többet megtudhatunk saját egészségi állapotunkról, sőt, megjósolhatjuk azt is, a jövőben milyen betegségek okozhatnak számunkra problémát. Összegyűjtöttünk néhány érdekes információt az emberi fülről, ami segít jobban megérteni a testedet, és bepillantást enged egészségi állapotodba!

MIT ÁRUL EL RÓLUNK A FÜLÜNK?

A fülünk szolgálhat azonosításra is. Születésünkkor a fül már teljesen ki van fejlődve, Nem változik ahogyan idősödünk, leszámítva, hogy a fülcimpa kissé megnyúlik. Éppen ezért a fül kiváló eszköze az azonosításnak, akárcsak az ujjlenyomat.

RECESSZÍV VAGY DOMINÁNS GÉNEK

Hogy fülcimpánk szabadon lóg, vagy hozzákapcsolódik fejünkhöz klasszikus példája az egyszerű genetikai dominancia kapcsolatnak; a szabadon lógó fülcimpák a domináns örökletes tényezőkről vallanak, míg a fejhez kapcsolódó fülcimpák a recesszív, rejtett örökletes jegyekről informálnak. A genetikailag domináns szabadon lógó fülcimpák kétszer olyan gyakoriak, mint a fejhez kapcsolódóak.

KOSZORÚÉR-BETEGSÉG

Ha a fülcimpán átlós redő látható, nagyon valószínű, hogy szívkoszorúér betegség áll fenn.

VITAMIN- ÉS KALCIUMHIÁNY

Ha a fül nagyon fehéres, sápadt, azt mutatja, hogy a szervezetben kevés a vitaminok és a kalcium mennyisége.

 

VESEPROBLÉMÁK

A piros fül veseproblémákat jelezhet.

AGYI RENDELLENESSÉG

A mélyvörös színű fül jelezheti a gyenge memóriát, a folyamatos fejfájást és agyi problémák tünete is lehet.

FÜLPORC GYULLADÁSA

Specifikus tünete a recidiváló polychondritis nevű betegségnek.

A FÜL REFLEXOLÓGIÁJA

A fül reflexológia éppen olyan hatékony a fájdalom- és stresszcsökkentésben, mint a kéz vagy a láb reflexológiája. Több mint 200 akupunktúrás pont található a fülön, melyek belső szerveinkhez és mozgásszervrendszerünkhöz kapcsolódnak. Ha ezekre a pontokra nyomást gyakorlunk, sokféle egészségi problémát csökkenthetünk, kezelhetünk. A legtöbb füldiagram úgy ábrázolja a test és a szervek pontjainak elhelyezkedését, mint egy magzati pózban fekvő, még meg nem született kisbabánál.

A fül reflexológiás térképén számtalan pont van, melyeknek stimulálását meg kell tanulni, hogy kezelni tudjunk olyan problémákat, mint pl. a fejfájás. Komolyabb betegségek esetén érdemes képzett reflexológushoz vagy orvoshoz fordulni.

A KÖVETKEZŐ PONTOK NYOMÁSÁVAL HATÉKONYAN CSÖKKENTHETED A FÁJDALMAT KÜLÖNBÖZŐ HELYEKEN:

1. Hát és vállak
2. Belső szervek
3. Ízületek
4. Orrüreg és torok
5. Emésztőrendszer
6. Fej és szív