A királykobra és az óriás piton hősies harcban győzték le egymást: mindketten meghaltak

Mindenki szereti a kígyókat, ugye? Aranyos, imádnivaló lények, melyek semmiképpen sem rémisztőek. Csak vicceltem 🙂 Mindenesetre, nemrégiben egy borzalmas kép terjedt el az interneten, amelyen bolygónk két legveszélyesebb kígyója egy halálos küzdelem során összecsavarodtak, és mindketten meghaltak.

De előtte itt egy érdekes videó, amelyen egy bátor férfi inni ad egy szomjas királykobrának.

Az alábbi képen ugyancsak egy királykobrát láthatunk, amely hősies harcot vívott egy óriás pitonnal. A harc következménye mindkét kígyóra nézve halálos volt. A királykobra képes volt megmérgezni a pitont, az óriáskígyó pedig halálra szorította a kobrát.

A kobra az ellensége feje mögé harapott, ahová befegykendezte a mérgét, de a piton mielőtt meghalt volna, halálra szorította a támadóját.

A National Geographic-nak beküldött fotón az egész világ elcsodálkozott. Coleman Sheehy, a Floridai Természettudomány múzeum dolgozója ezt írta: „ez mindkettő részéről őrültség volt. Nem minden nap lehet ilyet látni…”

A halálos csatára valószínűleg Délkelet-Ázsiában került sor, ahol minkét kígyófajta megtalálható.

Egyelőre a fényképész személyazonossága névtelen marad, de a kép óriási érdeklődést keltett, ezért valószínűleg ez nem fog sokáig így maradni.

A fénykép tökéletesen illusztrálja a két kígyó közötti különbséget. A királykobra a mérgeskígyók családjába tartozik és kizárólag más kígyókkal táplálkozik. Egészben fogyasztja el a zsákmányát, majd több hétig nem eszik újra.

A piton a világ leghosszabb kígyói közé tartozik, és mielőtt zsákmányát felfalná, óriási erejével halálra szorítja.

A két kígyó a legkevésbé sem kedveli egymást, ha lehetséges, akkor mindketten elkerülik egymást. Hihetetlenül ritka, amikor két ilyen kígyó találkozik – valójában ez az első alkalom, amikor valha ilyet dokumentáltak.

Természetesen egyesek megkérdőjelezik a fénykép valódiságát, de a szakértők szerint úgy tűnik, hogy nem hamisították.

„A kép valóságosnak tűnik, nem látszik, hogy photoshoppal készítették volna” – mondta Frank Burbink, az Amerika Természettudományi Múzem dolgozója. „Ez valóban egy szokatlan találkozás, de a kígyókkal rengeteg olyan dolog történik, amit kevésen láthatunk.”