Az anya és két gyermeke meghaltak az autóban, ameddig az apa eltakarította a havat…

2016 januárjában New Jerseyben egyik éjszaka jelentős mennyiségű hó hulott. Reggel a 23 éves Sashalynn Rosa és férje Felix Bonillaval két gyermekükkel (Messiah és Saniyah) az autóval el szerettek volna utazni otthonról, de mielőtt elindultak volna, a férfinak el kellett takarítani a havat. Ameddig Felix kaparta a jeget, addig felesége a két gyermekkel az autóba ült, és beindították a motort, hogy ne fázzanak kint a hidegben. Életének hátralevő részében a fiatalember átkozni fogja ezt a döntést.

Pontosan 11 perc telt el, ameddig a férfinak sikerült eltakarítani a havat. Ez idő alatt a felesége és a két gyermeke életét vesztette az autóban. A hó és a jég elzárta a kifogoó útját, így a mérgező füst ahelyett, hogy szabadon távozott volna, beszivárgott az autó belsejébe. A szénmonoxid színtelen és szagtalan gáz, amely egy csendes gyilkos.

Amikor Felix befejezte a hó eltakarítását, megkopogtatta az autó ablakát, hogy ébressze fel az állítólagosan elaludt családját. Sashalynn azonban nem válaszolt, ekkor a fiatalember kinyitotta az ajtót és finoman megrázta a vállát. Amikor rádöbbent, hogy erre sem reagál, kiáltani kezdett.

A 23 éves nőt és a két gyermeket haladéktalanul a legközelebbi kórházba szállították egy mentőautóval, de túl későn érkezett a segítség, hiszen mindhárman belehaltak a mérgezésbe.

Egy tragikus baleset, amit már sajnos nem lehet visszafordítani. Felix sem feleségét sem a két gyermekét nem kaphatja vissza. A helyi rendőrség főnöke még ebben az évben is figyelmeztette a helyi lakosságot erre a veszélyre: “Takarítsák el a havat az autó mögött, és szabadítsák fel az autó kipufogóját, mielőtt beindítanák az autót!”

?UPDATE: Saniyah passed away 1/27/2016. She joins her mother and baby brother in heaven. Inside a snow and iced packed car in Passaic, New Jersey a mother, 23-year-old Sashalynn Rosa, and her one-year-old, Messiah took their last breaths as carbon monoxide filled their vehicle. Felix Bonilla, Jr. had been digging out the family's car Saturday night, January 23, 2016, while his girlfriend and their two children sat inside to stay warm. With the car's engine on, and its tail pipe clogged by snow, the odorless, invisible gas seeped into the car in minutes, killing the mother and her baby boy. The little girl, Saniyah, also unconscious, was kept alive by paramedics and a bystander. She is in critical condition in hospital. Her grandfather says they have been told by doctors that she has a slim chance of making it. Friends and family say Sasha was hard working and she was all about her family. She loved her two children very much. She was funny, loving and a great friend. Deepest sympathies to the family and friends and to Felix Jr., who is devastated by the loss of the love of his life and his son. He is staying by his daughter's bedside and we send prayers for her full recovery. Sleep in peace Sasha and Messiah. ???? #ripsasha #sashalynnrosa #snowstormjonas #passaicnj #prayersforsaniyah #ripmessiah #rip #restinpeace #restinparadise #gonetoosoon #sleepinpeace #gonebutnotforgotten #instamemorials #gonebutneverforgotten

A post shared by ?Memorial Tributes? (@instamemorials) on

A szénmonoxid nagyon gyors idő alatt eszméletlenséghez vezet. Álló helyzetben a beindított motor gyorsan veszélyessé válhat, ha a kipufogógáz hó vagy egyéb ok miatt nem tud szabadon távozni. Németországban egyébként létezik egy törvény, mely szerint nem szabad az autót járatni, de ezt a rossz szokást állandóan láthatjuk. Főként télen, havazás után érdemes ellenőrizni a kipufogót, mielőtt beindítanánk a motort.

Sajnos Sashalynn és a két gyermek számára már túl késő ez a figyelmeztetés. De ez az óvintézkedés életet menthet.