16 emberi történet, amely bebizonyítja, hogy együtt egy jobb hellyé tudjuk változtatni ezt a világot

Vannak olyan emberek, akik nagyon váratlanul, de nagyon jó pillanatokban érkeznek. És néha készek arra, hogy áldozatokat hozzanak másokért. Például, egy hajléktalan fickó, aki az összes pénzéből üzemanyagot vett egy autójával lerobbant nőnek. És később, ez a lány 400.000 dollárt gyűjtött neki. És ez csak egy történet.

Ezek a történetek gyakran nem ismertek széles körben, de visszaadják az emberiségbe vetett hitünket.

Összegyűjtöttünk olyan történeteket, amelyek tele vannak a kedvességgel. És a cikk végén egy bónuszt is készítettünk, hogy bebizonyítsuk, hogy az állatok is lehetnek együttérzőek.

EZ A KENYAI FUTÓ VÍZZEL KÍNÁLT EGY KÍNAI FUTÓT, AKI NAGYON KISZÁRADT. ENNEK EREDMÉNYEKÉPPEN ELVESZTETTE AZ ELŐNYÉT, ÉS A 2. HELYEN VÉGZETT.

EZ A 7 ÉVES LÁNY 750.000 DOLLÁRT GYŰJTÖTT A BARÁTNŐJÉNEK.

A 7 éves Dana és az édesanyja egy amerikai Boulder nevű városból származnak, és létrehoztak egy alapítványt, hogy segítsenek egy barátjuknak, Mila-nak, akit egy nagyon ritka súlyos betegségben szenved . – Batten-kór. Ennek az állapotnak a kezelése körülbelül 700.000 dollárba kerül.

Hogy összegyűljön a sok pénz, Dana és az édesanyja elkezdtek süteményeket készíteni, amit eladtak. És amikor több ember hallott a történetről, az emberek az egész országban elkezdték rendelni a sütiket. Ez a kis hős több mint 750.000 dollárt gyűjtött, így Mila megkapja a szükséges műtétet.

EGY DÁN NŐ ÉS A KISFIÚ.

A Nigériában megtalált csontsovánnyá fogyott és rendkívül legyengül kisfiút egy dán nő, Anja Ringgren Lovén vette észre és mentette meg, aki egy gyermekvédelmi segélyszervezetet működtet az országban. Mielőtt megtalálták, a kisfiú már több mint fél éve az utcán bolyongott, ezalatt ételmaradékokon és hulladékon élt, valamint azon a kevés alamizsnán, amit az elhaladó autósoktól, járókelőktől kapott. A Hope-nak vagyis Reménynek elnevezett kisfiút megmentői kórházba vitték, ahol a vérátömlesztésen is átesett, mivel súlyos fertőzést kapott. Még hetekig bent kell maradnia kórházban, de szerencsére már jobban van. Miután kiengedik a szervezet fog róla gondoskodni, amelynek központjában több, hozzá hasonlóan sorsára hagyott valamint elárvult gyermekről gondoskodnak, a költségeiket adományokból fedezik. Néhány nappal azután, hogy a világszerte beszámoltak a szomorú esetről, a rengeteg adományozónak köszönhetően több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek össze a szervezet számára, amelyből többek közt egy új orvosi központot fognak nyitni.

EGY LÁNY A RÁKOS GYEREKEKNEK ADOMÁNYOZTA A HAJÁT.

EGY 6 ÉVES FIÚ 170 PÁR CIPŐT ADOTT A HAJLÉKTALANOK SZÁMÁRA.

Egy esős napon a 6 éves Ryder egy hajléktalan embert látott az utcán, akinek nem volt esernyője, sem cipője. Ez megdöbbentette a fiút, így ő és a szülei megkezdték az adománygyűjtési folyamatot, hogy cipőket vásároljanak a rászorulóknak.

EGY NYUGDÍJAS ASSZONYNAK 2 000 EURÓS BÍRSÁGOT SZABTÁK KI A PALACKOK GYŰJTÉSE MIATT, ÉS AZ EMBEREK 7 000 EURÓT GYŰJTÖTTEK ÖSSZE NEKI.

Anna Leeb egy nyugdíjas asszony, aki üres palackokat gyűjtött össze a müncheni központi vasútállomáson, hogy pénzt keressen. De miután megváltozott a vasútigazgatás, tilos volt ezt tenni. Anna tovább folytatta, és az őrök elvitték a vasútállomásról. Ráadásul 2 000 euró bírságot kellett kifizetnie.

Miután ez a történet az újságokba került, az emberek nagyon mérgesek lettek. Egy személy úgy döntött, hogy pénzgyűjtési kampányt indít a bírság megfizetéséért, mert úgy gondolták, hogy tisztességtelen. És csak néhány napig tartott, amíg összegyűlt a bírság, de itt nem ált meg a dolog. Minden gyűjtött pénzt a nőnek adták.

EGYSZERŰ DOLGOK TESZIK A VILÁGOT EGY JOBB HELLYÉ.

Ez a férfi nem tudott fellépni a mozgólépcsőre. Néhány perccel később odajött egy fickó, megfogta a kezét, és felajánlotta neki a segítségét.

EGY FÉRFI MEGTANÍTOTTA EGY IDEGENNEK, HOGY KÖSSÖN MEG EGY NYAKKENDŐT.

Egy fiatalember egy metróállomáson ült és nem tudta megfelelően megkötni a nyakkendőjét. Egy piros ruhás nő állt mellette, és megkérte a férjét, hogy segítsen a fickónak.

A RENDŐRÖK RUHÁKAT ADTAK ÉS LEVÁGTÁK A HAJÁT EGY HAJLÉKTALAN EMBERNEK.

A KIS WALT PIZSAMÁT AJÁNDÉKOZOTT ÖRÖKBEFOGADOTT GYERMEKEKNEK, ÉS MOST SEGÍT A HAJLÉKTALANOKNAK.

2016-ban a San Francisco-i ötéves Walt látott egy kampány hirdetést. Célja pizsamák gyűjtése és átadása volt az örökbefogadott gyermekeknek. Ez a hirdetés annyira lenyűgözte Waltot, hogy minden barátját és rokonát megkérte, hogy adják oda a pizsamájukat, amit később az örökbefogadott gyermekeknek adhat. Később Walt és az anyja létrehoztak egy alapítványt, és kevesebb mint egy hónap alatt több mint 4000 dollárt gyűjtöttek. Walt rájött, hogy a hajléktalanok is segítségre szorulnak. Így ő és a nővére önkéntes munkát vállaltak egy helyi nonprofit szervezetben.

EGY FICKÓ A MCDONALD’S-NÁL KIFIZETTE A MÖGÖTTE KÖVETKEZŐ GÉPKOCSI RENDELÉSÉT.

ENNEK A JÉGKORONGOS JÁTÉKOSNAK KÖSZÖNHETŐEN MOST MÉG EGYEL TÖBB BOLDOG EMBER VAN A VILÁGON.

A BOLTOS EGY DRÁGA GYÜMÖLCSTURMIXGÉPET AJÁNDÉKOZOTT EGY RÁKOS NŐNEK.

Jeremy a Vitamix cégnél dolgozik, amely gyümölcsturmixgépeket értékesít. Egyszer látott egy nőt a boltban, és beszélgetni kezdett vele. Mint kiderült, az asszony rákos volt, és egészséges táplálékra volt szüksége. De a nő nem engedhette meg magának, hogy megvásárolja a készüléket, mert a pénzét a kezelésre fordították.

Egy kis idő múlva Jeremy felkereste a nőt, és egy 400 dollárt érő gépet ajándékozott neki.

EGY HAJLÉKTALAN FÉRFI SEGÍTETT EGY LÁNYNAK, AKI AZ UTOLSÓ 20 DOLLÁRJÁT KÖLTÖTTE RÁ. A LÁNY HÁLÁBÓL 400 000 DOLLÁRT GYŰJTÖTT NEKI.

Még októberben történt, hogy Kate McClure egy pennsylvaniai úton autózott az éjszaka közepén, és egyszer csak a kocsiból kifogyott a benzin. Nagyon félt, amikor rádöbbent, hogy ki kell szállnia, és az országúton gyalog kell eljutnia a következő benzinkútig.

Más lehetőség híján elindult. Az út mentén ült egy hajléktalan férfi; mint kiderült, Johnny Bobbittnak hívják, a tengerészetnél szolgált lőszertechnikusként, és már jó ideje az utcán él. A férfi azt mondta Kate-nek, hogy menjen vissza a kocsihoz, és zárkózzon be, mert elég veszélyes a környék; ő pedig elindult gyalog a benzinkút felé.

Hamarosan megérkezett egy kannával, kiderült, az utolsó 20 dollárját üzemanyagra költötte.

Kate-nél nem volt készpénz, így még csak ki sem tudta egyből fizetni, de a következő napokban többször is felkereste a hajléktalan férfit, és a pénz mellett vitt neki kabátot és egyéb meleg ruhát, kesztyűt, sapkát, zoknit, ennivalót és vizet.

Minél többször találkozott Johnnyval, egyre inkább rádöbbent, milyen nagyszerű ember, ezért Kate úgy döntött, a barátjával együtt létrehoz egy GoFundMe-oldalt, ahol adományokat fog gyűjteni a nagylelkű segítőnek. Tízezer dollárt akartak összegyűjteni, hogy legalább néhány hónapig legyen fedél Johnny feje felett, a számláló jelenleg 400 ezer dollárnál jár.

NEM TUDOTT CSAK ÚGY ELMENNI EGY VESZÉLYBEN LÉVŐ SZEMÉLY MELLETT.

AZ EMBEREK FELEMELTÉK A VONATOT, HOGY MEGMENTSENEK EGY BESZORULT SZEMÉLYT.

Ezek a történetek valóban visszaadják az emberiségbe vetett hitünket.

Forrás: brightside harmonikum