Az emberek felmásztak és összegrefitizték a bálna testét, miután partra mosta a tenger

A Kék bálna testvérét partra mosta a tenger vize. Az emberek pedig összegrefitizték.

Úgy tűnik, hogy ez a két nő egy halott bálna láttán is képes mosolyogni, hiszen pontosan ezt tették, amikor a víz partra mosott egy szürke bálnát. Miközben barátai fényképezni kezdték, a két nő felmásztak a döglött bálnára és ujjukkal a béke jelét mutogatták.

A 20 méter hosszúságú bálnát a Chilei Punta Arenas-ban mosta partra a víz. Amikor az emberek meglátták, azonnal odamentek és szelfizni kezdtek a kék bálnával és valaki a bálna testére írta, hogy “Szeretlek Ana”

A közösségi oldalakon gyorsan elterjedt a hír, és az emberek felszólították a “vandálokak”, hogy hagyják abba, és tartsák tiszteletben az állatokat.

Az egyik közösségi oldalon valaki így fogalmazott: “Ma újra elvesztettem az emberiségbe vetett hitemet”

Egy mási kommentelő hozzátette: “Az emberek napról napra rosszabbá válnak. Minek kell fotót készíteni egy holttestel?”

Három nappal később Déli-Alsó-Kaliforniában az állatvédőknek egy másik partra sodródott bálnát sikerült megmenteniük. A környezetvédő egyesület szóvivejő elmondása szerint a dagály visszahúzódása után maradt a sekély vízben az óriás emlős.

A munkások három napig dolgoztak az partra kényszerült állat megmentésén. Közben vízzel locsolták, hogy bőrét hidratálják, végül sikerült aláásniuk és dagálykor a bálna újra a vízben volt.

A bálnák egyre gyakoribb partra mosásának okai még mindig tisztázatlanok, de egyes tudósok úgy vélik, hogy a környezetszennyezés és a bálnák megbetegedése lehet az egyik fő oka ennek.

Az alábbi videóban láthatjuk, hogy a bálnák mennyire barátságos élőlények.

A nagytestű állatok az élelemszerzés miatt is veszélyeztetve vannak, hiszen egyre kevesebb táplálék áll rendelkezésükre.