Soha nem látott videófelvételek kerültek elő Adolf Hitler kedvenc búvóhelyéről

Eddig soha nem látott videófelvétel került elő Adolf Hitler magángyűjteményéből, amelyen felesége is jól látható.

Hitler magángyűjteményéből került elő egy videófelvétel, amelyen feleségét, Eva Braunt is láthatjuk miközben tornagyakorlatokat mutat be, valamint wakeboardozik egy hegyvídéki tavon, Hitler kedvenc rezidenciája közelében.

A felvételen Hitler, és egyéb más náci vezetők is felbükkannak, köztük Albert Speer, Heinrich Himmler, Hoseph Goebbels, Joachim von Ribbentrop, Reinhard Heydrich és Karl Wolff.

A videófelvétel a „sasfészekben” Hitler kedvenc búvóhelyén készült, amely Németország Bajorország tartományában, a Berchtesgadeni-Alpokban helyezkedik el, amely a német diktátor, Adolf Hitler kedvenc tartózkodási helye volt 1938 és 1945 között.

Ezt az ingatlant 1935-ben újjáépítették, kibővítették, és Martin Bormann, Hitlernek ajándékozta 50-ik születésnapjára.

Az 1930-as évek közepén a Sasfészek turisztikai vonzerővé vált, ahol a turisták azért gyűltek össze, hogy személyesen is megismerkedjenek Adolf Hitlerrel.

Ennek eredményeképpen korlátozni kezdték az épülethez való hozzáférést, és különböző biztonsági berendezéseket szereltek fel az épület köré. Számos légvédelmi eszközzel védték a területet, számos füstgenerátort is beleértve, amelyek segítségével képesek voltak teljes mértékben eltakarni az épületet.

Hitler számos hírességet fogadott ebben a komplexumban, közöttük Windsor hercegét és hercegnőjét 1937-ben. Szintén ezen a helyen szórakozott feleségével és családjával, valamint barátaival, és más náci vezetőkkel.

Hitler kb. 10 alkalommal járt itt. Az egész komplexum összköltsége elérte a 30 millió birodalmi márkát, mai áron számolva ez mintegy 150 millió eurót.A háború végén találgatások láttak napvilágot, hogy vajon a náci vezetők hová menekülnek a végső összeomlás esetén. Téves adatokból kiindulva a szövetséges hírszerzés úgy feltételezte, hogy a németek egy úgynevezett Alpok-erődöt (Alpenfestung) építettek ki, és ennek egyik központja a Sasfészek. Ezért 1945. április 25-én több száz brit nehézbombázó repült a hely fölé és azt lebombázta. Valójában Hitler végig a Führerbunkerben maradt Göbbelsszel együtt, míg a többi vezető szétszóródott az országban.