Stephen Hawking mondta: “a legnagyobb rejtély, amit nem tudok megoldani, a nők…”

Stephen Hawking talán napjaink egyik legokosabb embere volt, de kiderült, hogy voltak olyan dolgok is életében, amin saját maga is megdöbbent.

Míg a híres brit elméleti fizikus, kozmológus, szerző a kvantummechanikától kezdve a fekete lyukig szinte minden kérdésre választ talált, kiderült, hogy van valami az életében, ami ezeknél a dolgoknál is rejtélyesebbnek bizonyulnak.

A New Scientist magazin, néhány évvel ezelőtt készített interjújában, Stephen Hawking 70. születésnapján megkérdezték, hogy min gondolkozik a legtöbbet egy átlagos nap folyamán?

Hawking így válaszolt: “A nők komoly rejtélyt jelentenek számomra”

Bár senkinek sem szeretnénk kapcsolati drámát, de megnyugtatónak érezzük, hogy még Stephen Hawkingnak is néha gondot okoztak a hölgyek – kétségtelenül rengeteg ember van a világon, aki hasonlót állítana.

Hawking kétszer nősült életében – először Jane Wilde-t vette feleségül, akivel röviddel a motoros neuron betegsége előtt találkozott.

Howking és Wilde 1965-ben esküdtek meg, és az elkövetkező másfél évtizedben három gyerekük született de kapcsolatunk nem maradt rózsaszínű.

Wilde sokat beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy kapcsolatukban milyen nehézségek merültek fel Hawking betegsége után, majd 1995-ben elváltak.

Wilde kapcsolatba került Jonathan Jones zenésszel, aki később a férje lett. Hawking pedig valaki máshoz kezdett közeledni, név szerint Elaine Mason-hoz.

Nem sokkal válásuk után a tudós Hawking 1995 szeptemberében feleségül vette Masonot. 10 évvel később azonban tőle is csendben elvált.

Howking 76 éves korában, békésen távozott a földi élettől szerda reggel, a Cambridgei otthonában.

Gyermekei, Lucy, Robert és Tim kiadott egy nyilatkozatot, amelyben megerősítették, hogy apjuk elhunyt.

A kijelentésben ez állt: “Nagyon szomorúak vagyunk, hogy szeretett édesapánk ma elhunyt.

Nagyszerű tudós és rendkívüli ember volt, akinek munkája és öröksége sok éven át élni fog, bátorságával, kitartásával és humorával az egész világot inspirálta.”

“Egyszer azt mondta: Az univerzum üres lenne, ha nem lenne saját otthonod, és azok az emberek akiket szeretsz.” “Mindig hiányolni fogjuk.”

Hawking híres volt a széles körben elterjedt tudományos könyveiről, többek között a fekete lyikak és a relativitás körüli elméleteiről.

Nyugodjon békében!