Mit tegyen egy “ártatlan” nő, ha megcsalták?

Általában ha egy nőt megcsal a férje, akkor három dolgot tehet: örjöng, dühöng vagy sírni kezd. Mindez automatikusan jön. És szerintetek ez a reakció mit fog kiváltani a partnerünkből? Leginkább azt, hogy menekülni szeretne ahhoz, aki megértéssel és tárt karokkal várja.

Szóval, ha a feleség elkezdi becsmérelni a férj szeretőjét, ezt a férj aligha fogja jutalmazni, hiszen valószínű ő teljesen másként látja a helyzetet, érzelmileg kötődik hozzá, másképp nem lenne vele viszonyban, sőt lehet, hogy a férfi a szeretőjétől olyan dolgokat is megkaphat, amit a feleségétől soha, vagy már egyáltalán nem kap meg.

Tehát ha a feleség szidni kezdi férje szeretőjét, akkor a férfi ösztönösen védeni kezdi. A nő automatikus reakciója pedig: „Még véded is azt a riherongyot?” Igen, védi, mert megtámadták azt, aki fontos neki. Becsapja az ajtót, és elrohan, a feleség pedig ott marad a kétségbeesésével és a romokban heverő önértékelésével meg a sárba taposott nőiességével. És jó eséllyel elérte azt, hogy a párja még jobban fog kötődni a „büdös ribanchoz”.

Hogyan lehet ezt jobban csinálni?

Hihetetlenül óriási és emberfeletti erőfeszítéssel legyőzve a zsigeri késztetést az őrjöngésre.

Próbáld megérteni!

Próbáld megérteni, hogy mi és miért történik! A férfinek valószínűleg nagyon hiányzott valami, amit a veled való kapcsolatában nem kapott meg. És akkor éppen ott volt valaki, aki figyelt rá, leült vele ebédelni, megveregette a vállát, amikor jól teljesített, meghallgatta a problémáit. Vagyis betöltötte a hiányt. Fontos megértened, hogy az a nő nem jobb vagy rosszabb nálad! Nem az számít, hogy feszesebb a feneke, nem lóg a melle, szőkébb a haja, és ráér kozmetikushoz meg edzőterembe járni! Az számított, hogy olyat tudott nyújtani, ami a ti kapcsolatotokból már hiányzott. És ez nem jelenti azt, hogy te rosszabb vagy nála. Azt jelenti, hogy valami elsikkadt, valami elkerülte a figyelmedet.

Ha rájössz, hogy mi hiányzott a párodnak, eldöntheted, hogy meg akarod-e adni neki vagy sem. Ha igen, ha szeretnél küzdeni még a kapcsolatodért, akkor add föl, és engedd el!

Legyél királylány, és engedd el!

Nem, nem őrültem meg. Tényleg engedd el! Láttad az előzőekben, hogy a zsigeri reakció, a kapaszkodás, a tapadás éppen menekülést vált ki a férfiból. Tedd hát az ellenkezőjét! Nem a porban kell csúsznod előtte, hanem nagyvonalúan, királylányként viselkedve emelkedj felül a helyzeten. Egy királylány nem kapkod, nem könyörög, nem csalja vissza a párját, hanem azt mondja: „Ha menni akarsz, akkor menj!” Ezzel megőrzi női méltóságát, az önbecsülését. Ő úgy küzd, hogy feladja. Érezteti a férfival, hogy bár nagyon szenved, de szeretne nagyvonalú lenni.

Mit él meg ilyenkor a férfi?

Azt, hogy valóban elveszítheti a társát, és döntéshelyzetbe került. Szabadságot kapott a feleségtől, bűntudatkeltés nélkül át tudja gondolni a helyzetet. És közben lehetősége van a két nőt összemérni. Gyakran a szerető már hónapok óta nyaggatja a férfit, hogy hagyja végre ott a feleségét. Követelőzik, hisztizik. Mennyivel vonzóbb egy olyan feleség, aki ezt nem teszi? Ráadásul a szeretőkről hamar ki szokott derülni, hogy nem a személyiségük a fontos a férfinek, hanem a funkciójuk: betöltik a hiányt. Ha tehát te követelőzés, hiszti helyett elkezded betölteni a hiányokat, nyert ügyed van. Valójában úgy győzhetsz, hogy nem is harcolsz igazán, hiszen feladtad.

Önbecsülés felépítése

Leginkább önbecsülés kérdése, hogy ezt a nő következetesen végig tudja-e csinálni mindezt. Nagyon nem mindegy, milyen önbizalom tartalékokkal vágsz neki ennek az egész helyzetnek, hiszen a megcsalás ténye porba tudja dönteni az erős önbecsülést is. Nagyon fontos tehát, hogy tudatosan kezdd el újra felépíteni az önbizalmadat. Ha kell, kérj segítséget szakembertől, mert egyedül nagyon nehéz ezt a sérülést helyrehozni.

Minden fájdalmad ellenére legyél csinos, ápolt, kívánatos! Ez különösen nehéz , ha a megcsalás akkor történik, amikor kisgyerekkel vagy otthon, és a napot macinaciban gályázod végig. Lehet, hogy ebben a helyzetben nagyon nehéz erőt venni magadon, hogy a nap végén kicsinosítva, kívánatosan fogadd a párodat, de könnyen előfordulhat, hogy a férfinek ez is hiányzott. Gondolj a királylányra! Látod őt magad előtt bébiételes kinyúlt pólóban? Ha szeretnéd megtartani a párodat, öltözz és viselkedj úgy, mint egy királylány! Hogy nehéz? Igen. De nem lehetetlen. Végül is csak magadat kell legyőzni. Megéri ennyit küzdeni a párodért? Na, ez már a te döntésed.