12 könnyen elvégezhető zsírégető gyakorlat, amelyet az ágyban bárki el tud végezni

Amikor edzésről beszélünk, akkor általában az edzőterem jut eszünkbe, de otthon is elvégezhetsz néhány könnyű, de hatékony gyakorlatot – és még jobb is, ha a saját ágyadban.

Kiválasztottunk néhány nagyszerű gyakorlatot, amely kiegyensúlyozott étrenddel kombinálva hihetetlenül hatékony.

1. HAJLÍTOTT LÁBEMELÉS OLDALRA

Ereszkedj négykézlábra, a hátad tartsd egyenesen. Emeld fel az egyik lábadat olyan magasra, amilyenre csak tudod, és tartsd 90 fokos szögben. Engedd vissza a kezdő pozícióba, és ismételd a gyakorlatot 10-szer. Végezd el a másik lábaddal is.

2. PLANK LÁBEMELÉSSEL

Helyezkedj fekvőtámasz pozícióba, majd emeld fel a jobb lábadat, és tartsd meg 1 másodpercig. Engedd vissza, majd emeld fel a bal lábadat is.

3. FARIZOM ERŐSÍTŐ HÍD

Feküdj a hátadra, és emeld meg a fenekedet. Maradj ebben a helyzetben, majd lassan feszítsd meg magadat annyira, amennyire csak tudod. Hogy fokozd az intenzitást, felemelheted az egyik, majd a másik lábadat.

 

4. LÁBEMELÉS OLDALFEKVÉSSEL

Feküdj az oldaladra úgy, hogy a csípőd két széle pontosan egymás felett helyezkedjen el. A felül lévő lábadat lassan emeld fel, majd engedd vissza. Ismételd 10-szer, és végezd el a gyakorlatot a másik lábaddal is.

5. OROSZ CSAVAR

Ülj le, a térdeidet hajlítsd be. Enyhén döntsd meg a hátadat, és emeld fel a lábaidat. Lassan fordítsd el a törzsedet az egyik irányba, majd térj vissza a kezdő pozícióba. Végezd el a gyakorlatot a másik irányban is.

6. PLANK

Egy nagyon egyszerű, de igen hatékony gyakorlat. Hajlítsd be a könyöködet, hogy közvetlenül a vállad alatt legyen. A tested egyenes vonalat alkosson a fejedtől a lábfejig. Tartsd meg ezt a pozíciót, amilyen sokáig csak tudod. A hátad mindvégig legyen egyenes.

7. KITARTOTT FEKVŐTÁMASZ

Vedd fel a plank pozíciót, a kezeidet helyezd a vállaid alá, a könyökeid kissé kifelé álljanak. A hátad maradjon egyenes. A mellkasodat engedd le a talajhoz, és tartsd meg magad ebben a helyzetben, amíg csak tudod. Térj vissza a kezdő pozícióba.

8. FORDÍTOTT BICIKLIZÉS

Feküdj hanyatt, kezeid a tarkódon. A térdeidet húzd a mellkasod felé. Egyik lábadat nyújtsd ki, miközben a felső testedet az ellentétes irányba fordítod. A könyököd az ellentétes oldali térdeddel érintkezzen. Ismételd a másik térddel és könyökkel is.

9. CIKK-CAKK

Feküdj a hátadra, a könyököddel támaszd meg magad, a lábaidat pedig egyenesen emeld fel. Az egyik bokádat húzd át a másik felett, majd ellentétesen is ismételd meg. Átlósan végezd a mozgást.

10. HASPRÉS

Feküdj hanyatt. Emeld fel a lábaidat, és húzd a térdedet a mellkasodhoz úgy, hogy közben a felsőtestedet döntsd előre. Préseld egymáshoz az alsó- és felsőtestedet, majd a felsőtestedet engedd hátra. Az ismétlések végéig ne tedd le a lábfejedet a talajra.

11. FORDÍTOTT HASPRÉ

Az egyik leghatékonyabb hasizom gyakorlat. Feküdj a hátadra, a térdek egymás mellett, a lábaid 90 fokos szögben behajlítva. Lassan emeld fel a csípődet a talajról, és nyomd felfelé a térdeidet. Mikor elérted a legmagasabb pontot, egy pillanatra állj meg, majd ereszkedj vissza.

12. SUPERMAN

Feküdj hasra, és magad előtt nyújtsd ki a kezeidet. A könyököd maradjon egyenes, miközben olyan messzire nyújtózol a karjaiddal, amennyire csak tudsz. A karokat és a lábakat is emeld fel a talajról, tartsd meg magad így, majd ereszkedj vissza a kezdő pozícióba. Ismételd.

Ha szeretnéd átformálni vagy csak tónusosabbá tenni a testedet, ezek a gyakorlatok segíteni fognak benne. Hetente néhány alkalommal végezd el őket és az eredménytől le leszel nyűgözve! Emlékezz, a következetesség a siker titka!

Ezeket a gyakorlatokat bárki otthon is elvégezheti. Az eredménytől pedig le leszel nyűgözve!