29 FOK MELEG IS LEHET VASÁRNAP, DE VAN EGY ROSSZ HÍRÜNK IS

Nem lesz felhőtlen örömben részük azoknak akik fellelkesedtek a nyári melegtől.

Az Időkép beszámolója szerint szombat délután már fátyolfelhők megakadályozhatják a napsütést, azonban csapadékra még nem kell számítani, viszont megerősödik a szél. Napközben a hőmérő higanyszála 25 fokot is mutathat ami rögtön kirándulásra, kerékpározsára késztet bennünket.

Vasárnap, április 15-én azonban már több felhő lesz felettünk, erősen felhős, borongós tájakkal is találkozhatunk, a Dunántúl déli, délnyugati felén kisebb eső, záporok is kialakulhatnak.

Megerősödik a délkeleti szél, ami a főváros térségében is érezhető lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 13 fog körül alakul majd, de az északi részen ennél alacsonyabb is lehet. Délután a hőmérő higanyszála elérheti a 23-28 fokot is.

Hétfőn azonban sok felhő lesz felettünk, esőre, záporra, zivatarra számíthatunk. A ország középső részén élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Napközben 19-25 fokra számíthatunk.

Kedden is a felhők lesznek túlsúlyban, helyenként továbbra is számítani kell kisebb esőre, egy-egy záporra. Nyugaton és északkeleten élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Szerdán kezdetben délen eshet, majd megszűnik a csapadék, és hosszabb napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Erős lesz az északias szél. 19 és 23 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön elszórtan ismét kialakulhatnak záporok, néhol egy-egy zivatar sem kizárt a szeles időben.