12 gyakori hiba, amit az emberek ismerkedéskor elkövetnek

Sok ember számára nagyon nehezen megy az ismerkedés. Az ismerkedésnek vannak olyan iratlan szabályai, amit érdemes betartani. Természetesen nem kötelező, de ha azt szeretnéd, hogy a partnered ne nevessen a hátad mögött, akkor érdemes odafigyelni az alábbi pontokra… és akkor nem kell amiatt aggódnod, hogy tönkre vágtad az első randit! Mivel az ismerkedést a fiúk kellene kezdeményezzék, ezért cikkünk elsősorban nekik szól!

Például az is sok mindent elárul rólad, hogy hol tartod a kezed!

1. Vagy végig csak magadról beszélsz

Ahelyett, hogy folyamatosan magadat fényezed, próbáld inkább kérdésekkel megnyitni a partnered és érdeklődni az ő dolgaival kapcsolatban. A nők döntő többsége szeret mesélni és szereti ha meghallgatják őket. Ha figyelmesen hallgatod és ügyesen kérdezel, máris sínen vagy.

2. Állandóan a telefonod nyomkodod

Talán azt hiszed, hogy ezzel fontos ember benyomását kelted, ám valójában inkább bosszantani fogod vele a partnered. Oké, hogy a haverjaid kérdezgetik, hogy miképpen alakul a találkozó, ám ők is tudnak várni addig, amíg kimész a mosdóba vagy véget ér a randi.

 

3. „Hogy vagy?” – ez nem beszélgetés-indító!

Az első üzenet a fiúktól gyakran ez: Hogy vagy? Erre mégis milyen választ vársz? Inkább válassz ki valamit a lány profiljából, amire rákérdezhetsz.

4. Elírások, rossz helyesírás.

Futass le egy helyesírás ellenőrzést! Nincs hervasztóbb, mint amikor valaki rossz nyelvtannal indít.

5. Ne írj rá a lányra újra… és újra … és újra!

Néha a fiúk nem értik a célzást. Persze nem szép dolog a lányoktól, hogy egyetlen sorban sem reagálnak, de ha nincs válasz, nem érdemes tovább próbálkozni. Méltóságon aluli, ha ilyenkor újra és újra ráírsz a csajra, hiszen ilyen kezdet után nyilvánvaló, hogy nem lesz semmi az ügyből.

6. A lányok nem tartoznak neked válasszal!

Nincs ilyen kötelezettség, bár kétségtelen, hogy az udvariassági szabályok ezt diktálnák. Lépj túl az eseten elegánsan, és felejtsd el a csajt, ne zaklasd!

7. Ha egy másik nő van a feltöltött képeden, nem tűnsz elérhetőnek.

Egyszerűen félreérthető, és se idő, se hely, se mód arra, hogy magyarázkodj, hogy a csaj csak egy barátod. Tényleg nem találtál olyan fotót, amin csak te szerepelsz?

8. Ne légy otromba!

Felejtsd el a „bírom a domborulataidat, cica” típusú szövegeket. Aki szexpartnert keres és vevő erre, azzal inkább egy szexpartner keresőn próbálkozz, ne egy társkeresőn!

9. Ha szomorú képet teszel fel magadról, akkor azt fogják gondolni, hogy szomorú/deperessziós/életunt vagy…

Nem túl motiváló, valljuk be.

10. Érdeklődj a lányról is!

Az online ismerkedés nem arról szól, hogy te mivel foglalkozol, mik az álmaid, hogy élsz. Ott a másik fél is! Ha kizárólag magadról beszélsz, és semmi érdeklődést nem mutatsz a másik iránt, akkor ne csodálkozz, ha egyetlen lány sem szeretné folytatni az ismerkedést.

11. Az első randi ne tartson tovább néhány óránál!

Jó tudni, hogy lelkes vagy, és az első találkozásra rögtön javasolsz egy sétahajózást a Dunán, majd egy vacsorát, és éjszakai kabaréelőadást, de ez túl sok az első randira! Egy kávé, egy ital, vagy egy séta tökéletesen megteszi.

12. Az első találkozáson moziba menni nem jó ötlet!

Jobb ötlet olyan helyre menni, ahol beszélgetni és ismerkedni lehet. Ne erőltesd a mozit!