10 dolog, amit soha ne csinálj az intim részen

Minden nőnek gondoskodnia kell az intim részről, de azt javasoljuk, hogy kerüljék el ezt a néhány súlyos hibát. Az egészséges hüvely természeténél fogva savas és hasznos baktériumokban gazdag, amelyek segítenek a fertőzések leküzdésében és a természetes pH érték megörzésében. Az egészséges vaginára jellemző a hüvelyfolyás, amivel a szervezetünk tisztán tartja magát.

Íme tíz dolog, amit soha nem szabad megtenni az intim részen, ha egészséges hüvelyt szeretnél!

1. Házilag előállítható gyógyszerek

1. A hüvely belső része nagyon kényes terület, és a hazai jogorvoslatok nem feltétlenül számítanak barátnak, például a teafaolaj, vagy bármi más házi készítmény alkalmazása túlzott fájdalom esetén fertőzéssel járhat. Egyes jogorvoslatok nem is hatékonyak, ezért ha fájdalmat érez, jobb orvoshoz fordulni, mint otthon kísérletezni.

2. Rendszeresen feszülős farmert viselni

Ez nem azt jelenti, hogy az összes kedvenc szűk farmered a szemetesbe kell dobnod. Alkalmanként ezeket is viselheted. De próbálj meg minél több alkalommal pamut nadrágot viselni, amelynek sokkal jobb a légáteresztő képessége, amely inkább hűvösebbnek tűnik, mint melegnek. A testhez szorosan illeszkedő ruhák viselése akne, vagy fertőzésekhez vezethet, de természetesen senki sem szeretne ilyet. Egyszerűen engedni kell a női intim résznek, hogy lélegezzen.

3. Illatos termékek használata

A nőknek tudniuk kell, hogy a nemi szervük nagyon érzékeny terület. Amikor különböző illatszereket használunk, akkor ezzel megváltozik bőrünk pH értéke és ilyenkor sokkal magasabb a fertőzés kialakulásának veszélye.

4. Vakaródzás

Ez gyakori hiba, még a legöntudatosabb hölgyeknél is. Tudatában kell lennünk ezzel a veszéllyel és uralkodnunk kell magunkon, hiszen a vakarás ingerültséget okozhat, ami legrosszabb esetben bakteriális fertőzést okozhat.

5. Intim Piercing

Nos, biztosak vagyunk benne, hogy számos kísértő oka van, az intim piercingnek, például az esztétika, vagy egyesek ettől valami fellendülést várnak a szexuális kapcsolatukban. Azonban ezeknek az “előnyöknek” figyelembe kell vennünk a hátrányait is.

6. Festékek és drágakövek

A hüvely természetes állapotban a legjobb és senkinek sem szabad ezt megkérdőjeleznie. Most a különböző szépítőszerekről beszélünk. A hüvely a női test legérzékenyebb része, amit biztos senki sem szeretne megrontani. A különböző vegyi anyagok, festékek irritálhatják a bőrt, megváltoztatja a pH értéket, aminek súlyos következményei lehetnek.

7. Tisztálkodás, zuhanyzás

Tartózkodnunk kell a hüvely túlságos tisztításától, még azoktól a szerektől is, amelyeket erre a célra reklámozzák. Tisztálkodáskor eltávolíthatjuk a hasznos baktériumokat is, ami röviden azt jelenti, hogy az intim részt magára hagyjuk a kórokozókkal. Bármennyire is furán hangzik, a hüvely nem ígényel nagy tisztítást, mert természetes módon olyan anyagokat állít elő, amelyek öntisztító hatással rendelkeznek. Tehát zuhanyzás közben csak finoman!

8. Gyantázó szalon, szőrtelenítés

Nem minden nő szereti kozmetikus gondjaira bízni az egyik legkényelmetlenebb, ám nagyon is fontos szépségápolási műveletet, vagyis az intim szőrtelenítést. Ha te is szégyenlősebb vagy és nem szeretnéd másra bízni ezt a dolgot, akkor először is szánj elegendő időt a nemkívánatos szőrszálak eltávolítására. A hirtelenkedés, a kapkodás nem vezet jóra. Mégis azt tanácsoljuk, hogy fordulj megbízható, szakképzett személyhez, aki higénikus körülmények között elvégzi ezt a munkát.

9. Kerüld a piszkos alsóneműt

A hölgyeknek mindig tiszta alsóneműt kell viselniük, ezáltal is csökkenteni tudjuk a fertőzés veszélyét. Szinte minden nő hüvelyéből felszabadul egy kis folyadék napi rendszerességgel, ezért érdemes rendszeresen alsóneműt cserélni. Jobb többet mostni és kevesebbet orvoshoz menni.

10. Pattanások

Gyakran előfordul, hogy megrémülünk amikor pattanást észlelünk. Figyelemztetni szeretnénk, hogy nem szabad kinyomni ezeket. Mint említettük, a hüvely testünknek egy érzékeny területe, ami komolyabb odafigyelést ígényel.