Ez a hűséges gólya évente több mint 8000 mérföldet repül, hogy sérült szerelmével lehessen

Ez az egyik legszebb szerelmi történet, amit valaha olvastam. Két gólyáról, Klepetant és Malenaról szól, akik reményt öntenek belénk, hogy tényleg létezik az igaz szerelem. Kiderült, hogy a Klepetan, a z elmúlt 16 évben minden évben 13.000 kilómétert tett meg, hogy láthassa szerelmét Malena-t, aki sérülései miatt nem tudott repülni. Kettesben annyira romantikus párost alkotnak, hogy fel kell tennünk magunkban a kérdést, hogy vajon mi is hajlandóak lennénk megtenni ezt az utat, hogy mindig visszatérjünk párunkhoz?

A távolság csak egy szám, amikor életed szerelme több ezer mérföldre van és hiányolod őt.

Idén 16-ik éve, hogy Kleopátra minden évben visszatér szerelméhez, aki egy lövedék miatt sérült meg még 1993-ban. A nöstény gólya képtelen repülni, azonban hűséges társa minden évben, visszatér hozzá, akivel minden évben új porontyokat is nevelnek.

A hihetetlen szerelmi kapcsolat már több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, Malena sérülése után.

Malena-t Stepan Vokic nevű özvegy férfi fedezte fel. A gólyát egy olasz vadász súlyosan megsebesített és a golyó eltörte a szárnyát, ezért többé nem tudott repülni. Vokic kezelés alá vette Malena-t és gondoskodott róla, hogy biztonságban legyen.

A tojó a teleket egy raktárhelyiségben vészeli át, ahol az özvegy férfi megpróbálta megteremteni kicsiben a Dél-Afrikát. Tavasszal pedig a gólya felköltözik a horvát kisfaluban lévő ház tetejére, ahová társa minden évben visszarepül hozzá.

Vannak akik azt mondták, hogy kevés az esélye, hogy Klepetan visszatérjen hozzá, miután társa nem tudott repülni, de Malena soha nem kételkedett a szívében és tudta, hogy társa mindig viszatér hozzá.

Ahogy telt az idő, a romantikus történet egyre szebbé vált.

Klepetan minden évben visszatér, hogy néhány hónapot dédelgesse szerelmét, akivel minden évben új porontyokat nevelnek. Már összesen 62 gólyát neveltek.

A fiatalokat az apuka tanítja meg repülni, aztán a hideg beálta előtt együtt indulnak el Dél-Afrikába.

Az anyukát fájó szívvel hagyják ott abban a reményben, hogy jövőben újra látni fogják egymást.

Ez a szerelmi történet azóta körbejárta a világot, és azt mondhatjuk, hogy ennek a gólyapárosnak az utóbbi idők legszívmelengetőbb szerelmi történetét köszönhetjük.

Íme egy róluk készült videó, ami megolvasztja a szívet: