Az aggódó anya a karjában tartotta a csecsemőt. Ami a baba hasában volt, az hátborzongató volt.

Amikor egy pár várja, hogy megszülessen a közös gyermekük, gyakran lehet aggasztó időszak. Mindaz, amit a szülők remélnek, a nap végén az az, hogy gyermekük egészségesen szülessen meg. De Amanda és Justin (Illinois, Amerika) legrosszabb félelmeik akkor jelentkeztek, amikor a kislányuk, Braylee Frankford, epehólyag nélkül született.

Először sárgaságot diagnosztizáltak nála, de a baba állapota tovább romlott; A teste folyadékkal duzzadt; Bőre egyre elszíneződött. Ezen a ponton kórházba került.

Epehólyag nélkül az epesav annyira szennyezte a kis testét, hogy az orvosok közvetlenül a májhoz csatlakoztatták a belet, hogy az epesav elfolyhasson.

A gyomra megnövekedett léggömb nagyságúra, és egyre betegebb lett. Egy dolog biztos volt, a kis Braylee nem hagyhatja el a kórházat anélkül, hogy máj transzplantációt kapna. És szüksége volt rá, hogy túlélje.

És bár Braylee a várólista tetején volt, hogy átültetést kapjon a betegsége súlyossága miatt, nem tűnt valószínűnek, hogy időben megkapja. Szóval az apja önként jelentkezett, hogy adományozza a mája egy részét a lányának. Kockázatos volt egy ilyen invazív beavatkozás, de hajlandó volt bármit megtenni, hogy megmentse lányának az életét.

És amikor Justin felkészült a műtétre, a család sürgős telefonhívást kapott: van egy donor! Egy elhunyt férfi elég nagylelkű volt ahhoz, hogy a szerveit olyan gyerekeknek adományozza, mint Braylee. És mivel a máj egy felnőtt emberé volt, két gyermek kapta meg.

A műtét sikeres volt. Az átültetett májat Braylee teste befogadta, és a bőre színe szinte azonnal visszatért a normális szintre. Hirtelen olyan volt, mint egy teljesen másik baba.

Egy év telt el azóta, hogy a baba megkapta a májat. Most, 19 hónapos korában, Braylee jó egészségnek örvend. Köszönhetően a nagylelkű adományozónak, Braylee tovább élhet közöttünk.

via