A világ 10 legveszélyesebb országa, amely nem biztonságos a nők számára

A nők még mindig nincsenek biztonságban a világ legveszélyesebb országaiban. A nők biztonsága még mindig nagy kérdés, még akkor is, ha a világunk nagy része civilizálódott. Ezekben az országokban a nőket gyakran megerőszakolják és a világ egyes részein nagyon gyakori a családon belüli erőszak.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a világ legveszélyesebb országait, amelyek nem egyáltalán nem biztonságosak a nők számára. Fogadunk, hogy eddig nem is tudtátok.

1. Kolumbia

Talán ez a legveszélyesebb ország a nők számára, hiszen itt a legmagasabb a nők elleni savas támadások aránya és a legtöbbjük nem is kap megfelelő igazságszolgáltatást. 2015-ben mintegy 45.000 családon belüli erőszakot jegyeztek fel.

2. Afganisztán

Az ország női lakosságának 87 százaléka analfabéta, és mintegy 70-80 százalékát a nőknek korai házasságra kényszerítenek, ami azt jelenti, hogy 15 éves korban férjhez kell menniük. Ebben az országban is nagyon magas a családon belüli erőszak eseteinek száma, és a korai anyai elhalálozásának aránya 400/100.000.

3. India

India a világ legnépesebb országa, de még mindig nem biztonságos a nők számára. Itt is nagyon magas az erőszak, emberrablás, emberkereskedelem és a női gyilkosságoknak a száma. A statisztikák szerint az utóbbi 30 évben több mint 50 millió nőt gyilkoltak meg.

4. Kongói Demokratikus Köztársaság

A kutatások szerint Kongó áll az első helyen, ami a nemi alapú erőszakot illeti. Ebben az országban naponta körülbelül 1150 nő veszti el életét, ami évi 420.000 embert jelent. Az egészségügyi ellátás is elégtelennek bizonyul, a várandós nők 57 százaléka vérszegény.

5. Szomália

Ez egy olyan ország, ahol nincsenek törvények és rend sincs. Nagyon magas a szexuális zaklatásoknak a száma, magas az anyai elhalálozásának aránya és a gyermekházzasság és a női nemi szerv megcsonkítása mindennapos problémát jelent.

6. Pakisztán

Ebben az országban a kényszerházasság, a savas támadások és a csonkítással járó büntetések jelentik a fő problémát a nők számára. A nők számára ez az ország sem biztonságos, hiszen évente több mint 1000 nő esik gyilkosság áldozatává, és 90 százalékuk szembesül valamilyen mértékben a családon belüli erőszakkal.

7. Kenya

Ebben az országban a nők az általuk termelt jövedelemnek csak egy kis részét kaphatják meg, annak ellenére, hogy az ország mezőgazdasági termelés szempontjából kiváló. A lányok oktatási kilátásai szörnyűek. A HIV fertőzés gyakori problémát jelent a nők számára.

8. Brazil

Egy kutatás azt mutatja, hogy minden 15 másodpercben szexuálisan bántalmaznak egy nőt, és minden 2 órában gyilkosság történik.

9. Egyiptom

Ebben az országban annyira gyakori a szexuális zaklatások aránya, hogy még a turisták is megtapasztalhatták. A nők jogait nem veszik figyelembe sem házasság esetén, sem válás esetén, sem gyermektartás vagy örökség esetén.

10. Mexikó

2011 és 2012 között 4000 nő tünt el. Ez a szám azt mutatja, hogy milyen gyakori az emberrablás és a nők itt sincsenek biztonságban.