A család azt gondolja, hogy a 11 éves lányuk agyhalott: 4 évvel később felébred, és az első szavai mindenkit megráznak

Victoria Arlen a három ikerből volt az egyik lány, imádott táncolni, és elképesztően tehetséges volt a sportokban.

Amikor viszont 11 éves volt, aggasztó náthaszerű tüneteket kezdett produkálni. Többször el is ájult. 2 hét múlva már kómában volt.

2006-ban került ebbe az állapotba napról napra. Nem tudta kontrollálni a kezeit, rendesen nyelni, és amikor beszélni próbált, nem találta a megfelelő szavakat. Mintha valaki lassan lekapcsolta volna a lámpát a fejében. Aztán hirtelen teljes sötétség…

Majdnem 4 évet töltött kómában. Az orvosok elmagyarázták, hogy vegetatív állapotban van. Egy csövön keresztül juttattak tápanyagot a szervezetébe. A lesújtó hír az volt, hogy nem sok esélye maradt, hogy valaha felépüljön.

“Elvesztettük” mondta az anyja, Jacqueline.

 

Amit senki nem tudott, hogy Victoria hallotta a szeretteit, akik az ágya mellett beszélgettek!

Két évvel azután, hogy kómába esett, a tudata felébredt! De a testét még mindig képtelen volt használni. Hallotta, hogy mi történik körülötte, és reagálni szeretett volna, de a teste nem engedelmeskedett. Így senki nem tudott róla, hogy magánál van.

Ekkora az orvosok megtalálták a betegséget, ami a gyulladást okozta Victoria gerincében és agyában. A lány hallotta, ahogy az orvosok közlik a szüleivel, hogy lényegében agyhalott, és hogy élete végéig vegetatív állapotban marad.

„De a szüleim hittek bennem! A házunkban kialakítottak egy kórházi szobát, és ott gondoskodtak rólam. Nem tudták, hogy hallom őket, de mindent hallottam” – mondta Victoria az ESPN tudósítása alapján.

2010-re teljesen kijött a vegetatív állapotból, ami 2009-ben kezdett megszűnni. Először csak az ujját tudta mozgatni, majd lassan már integetni is képes volt. Aztán magától evett, mire beszélni is újra képes volt.

Egy valami mégsem jött helyre. A lábát nem tudta mozgatni. Az orvosok szerint a gyulladás következtében maradandó sérülést szenvedett, és élete végéig tolószékbe kényszerült.

Ezután a kerekesszékkel visszament az iskolába, de ott olyan negatív tapasztalatok érték, hogy sosem akart visszamenni többet.

Így fordult a sport felé. Az úszás volt az, ahol újra szabadnak érezhette magát, kikerülve a tolószékből.

És nem is adta fel, amíg profi úszó nem lett belőle.

2012-ben, a 17 éves Victoria a Paralimpia 3 ezüstérmet szerzett!

Mire onnan hazament, már híres ember volt.

Azóta is keresik, hogy előadásokat tartson, és nyilvánosan szerepeljen újságokban, csatornákon, és legyen emberek millióinak az inspirációja!

Milyen hihetetlen utazás és milyen inspiráló történet!

A legkevesebb, amit tehetünk, hogy megosszuk a történetét, hogy minden barátunknak és családtagunknak lehetősége legyen arra, hogy a csatájából ihletet nyerjen!