A fiún hirtelen furcsa kiütések jelentek meg – amikor az anyja rájön, hogy mi történt, azonnal rohan a sürgősségire

Mikor Karen McGregor észrevette, hogy kisfia testén furcsa piros foltok kezdenek megjelenni, először nem tudta mire gondoljon. Az édesanya felhívást tett közzé, hogy felhívja a szülők figyelmét egy olyan részletre, mely életeket menthet.

Minden szülő irtózik attól a helyzettől, amikor kiderül, hogy a gyermekével valami baj van. Karen McGregor számára sajnos ez valósággá vált, amikor egyik nap felfedezte, hogy kisfia testén furcsa piros foltok kezdenek megjelenni. A gyermek még csak 2 éves volt.

Karen azonnal tudta, hogy valami nincs rendben.

Aztán hirtelen eszébe jutott egy Facebook bejegyzést amit nemrég olvasott és kisfiát azonnal bevitte a kórházba.

A kép a borreliózis nevű betegséget mutatta illetve azt, hogy az milyen formában jelenik meg.

A borreliózist a kullancsok terjesztik, igaz , hogy az édesanya egyáltalán nem látott kisfia testében kullancsot azért elrohant vele a kórházba.

Gyors reakciójával megmentette kisfia életét.

Az orvosok megállapították, hogy a kisfiút néhány héttel azelőtt megcsípte egy kullancs és kifejlődött nála a borreliózis nevű betegség.

Édesanyja gyors intézkedésének köszönhetően a kisfiú megkapta a szükséges kezelés és most sokkal jobban érzi magát.

Az eset után Karen úgy döntött figyelmeztetni fogja a szülőket a borreliózissal kapcsolatban. Úgy gondolja, hogy két éves kisfia életét az mentette meg, hogy ő néhány nappal az eset előtt látott egy bejegyzést az interneten.

Arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy figyeljenek az ilyen piros foltokra.

“Ha nem láttam volna a bejegyzést néhány nappal azelőtt, soha nem tudtam volna meg, hogy ez a piros kiütés nem attól van, hogy a gyerek fűben játszott.” -írta Karen McGregor a Facebook-on.

Ezt a bejegyzést több százezer ember osztotta meg az interneten.

“Oszd meg ezt a bejegyzést, a mi ijesztő esetünk talán felhívja a szülők figyelmét arra, hogy mire figyeljenek ezen a nyáron.” – írta Karen McGregor a Facebook-on.

EZT KELL TUDNI A BORRELIÓZISRÓL

Ez a betegség nagyon veszélyes ha nem kezelik. Agyhártyagyulladást, fájdalmakat és a legrosszabb esetben bénulást okozhat. Ha a kullancsot azonnal eltávolítjuk, akkor nem következik be a fertőzés, írja a Webbeteg.

A fertőzés első jele lehet az, hogy a csípés helyén egy piros folt jelenik meg. Egy vagy akár négy hét múlva is bekövetkezhet az, hogy a gyereknek elkezd folyni a gyerek orra. A csípés helyén keletkező piros folt átmérője általában 5 mm. Néha a bőr le is hámlik.

A Webbeteg szerint még az is előfordulhat, hogy:

Fáradt vagy.

Fáj a fejed.

Fájnak az ízületeid és az izmaid is.

A nyár közeledtével megjelennek a kullancsok is. Szeretnénk mindenkit arra bátorítani, hogy figyelje gyermeke bőrét és rendszeresen ellenőrizze, van-e benne kullancs.

Kérjük add tovább ezt a felhívást!

via