9 lényeges különbség a gazdag és a szegény személyek között!

Egy pénzügyi kutatásokkal foglalkozó szakember, Tom Corley öt éven át tanulmányozta mindkét csoportot, levonta a következtetéseket, most ezek egy részét adjuk közzé, rajzos formában.

Új emberek megismerése.

A gazdag emberek 68, a kevésbé tehetőseknek viszont csak 11 százaléka szeret megismerkedni új emberekkel.

Hit a sorsban

A valóban sikeres, gazdag emberek hiszik, hogy sorsuk a saját kezükben van, és saját maguk tapossák ki a jövőbe vezető utat. A szegényebb emberek 90 százaléka a sorsot és egyéb olyan tényezőket okolnak a kudarcaikért, amelyre nincsenek hatással.

A munkához való hozzáállás.

“Imádom amit csinálok!” – az anyagilag sikeres személyek 85 százaléka vallja ezt. A szegényebb emberek csak a munkájuk hátrányait nézik .

Törődés az egészséggel

A sikeres emberek sokat foglalkoznak az egészségükkel – gyakran járnak orvoshoz, egészséges életmódot folytatnak, sportolnak (a sikeres emberek 76 százaléka heti négy alkalommal végez testmozgást), és a rossz szokásaikat próbálják minél jobban visszaszorítani. Azok közül, akiknek alacsonyabb a fizetésük, csupán 13 százalékuk lát összefüggést az egészséges test és a siker között.

Kockázatvállalás

A szegény emberek csupán 6 százaléka vállalna kockázatot annak érdekében, hogy jobb legyen az anyagi helyzetük. A sikeres emberek több mint fele vállalná ugyanezt a kockázatot. Emellett a gazdag emberek nagy része beismerte, hogy legalább egyszer az életükben hatalmasat buktak a kockáztatás miatt, de felálltak és továbbléptek, nem törődtek bele a helyzetükbe.

TV műsorok

A kevésbé sikeres emberek 78%-a olyan műsorokat néz a tévében, amelyekkel mások magánéletét követhetik nyomon. A gazdag emberek csupán 6 százaléka néz valóságshow-kat. Alapjában véve a sikeres emberek nem igazán szeretnek TV-zni, kevesebb mint napi egy órát töltenek a képernyő előtt.

Olvasás

Az anyagilag sikeres emberek 88%-a minden nap olvas, legalább napi fél órát. Többek között önfejlesztő témájú könyveket, szakmai anyagokat és szépirodalmat olvasnak. A szegényebb emberek csupán 2%-a vallja ezt.

Korai felkelés

A magas fizetésű, sikeres üzletemberek saját bevallásuk szerint már 3 órával a munkaidejük kezdése előtt felkelnek: megtervezik a napi teendőiket, személyes feladataikkal foglalkoznak, sportolnak. Ez nem jelenti azt, hogy keveset aludnának: 89 százalékuk napi 7-8 órát alszik, mert este 9-10 között mennek aludni.

Kapcsolat a mérgező emberekkel.

Mindenki ismer olyan negatív embereket, akik imádnak pletykálkodni és sokat panaszkodnak. A szegényebb emberek 96%-ának van ilyen ember a közelükben, a sikeres emberek viszont arra törekednek, hogy pont ellenkező tulajdonságú emberekkel vegyék magukat körül.