Ezért tett az anyám mindig szódabikarbónát a lábamra. Nem hittem neki, amíg saját magam ki nem próbáltam.

Amikor fiatalabbak voltunk, a legtöbbünk úgy érezte, hogy az anyánk megoldása volt az oka minden fájdalmunknak, amit el kellett viselnünk.

Ahogy öregszem, és már nekem is gyerekeim vannak, ezekre a gyógymódokra tekintek, ahelyett, hogy drága gyógyszereket vásárolnék.

Ebben a listában bemutatunk nagyon régi gyógymódokat, amelyek közül némelyik új lehet a számodra!

Napégés

 

Ha leégtünk a napon, van egy gyors házi módszer, amivel azonnal enyhíthetjük a fájdalmat! A konyhában keressünk fekete teát, főzzünk le egy adagot sok teafűvel, hogy erős legyen, majd amikor lehűlt, egy törölköző segítségével csináljunk belőle borogatást! A teában lévő hatóanyagok oldják a fájdalmat, és gyógyítják a bőrt!

Rovarcsípés

Nincs más dolgunk, mint szódabikarbónát feloldani egy kis vízben és az irritált területre kenni. Megszünteti a viszketést, és gyógyítja a csípést. Szúnyogcsípésnél még használhatunk ecetet is, ami jól ismert régi házi praktika a viszketés megszüntetésére!

Fájó torok

Az almaecet évszázadok óta ismert varázslatos orvosság, ami küzd minden betegséggel. 3 kanálnyi belőle elkeverve 3 kanál vízzel csodákat tesz a fájó torokkal, ha gargarizálunk vele naponta többször. Az almaecet megöli a baktériumokat!

Fáradtság

A friss mentalevelek egész napra feltöltenek energiával. Bármilyen hűsítő italhoz adagolhatjuk. Továbbá a menta teli van C- és E-vitaminnal, folsavval, kalciummal és vassal!

Sebek kezelése

Kevesen tudják, hogy a méz különleges gyógyító hatással rendelkezik a benne található speciális tejsav baktérium miatt. Néhány kutató még azt is állítja, hogy antibiotikus hatású! A sebek gyógyítására a vegyes, vad virágméz a legjobb!

Gyógyító lábvíz

A lábunkat áztassuk vízbe a nap után, amibe teszünk egy kupaknyi szájvizet. A benne található antibakteriális anyagok segítenek helyrehozni lábunk egészséges állapotát. Ha a lábfürdőnkhöz tölgyfakérget adunk, akkor a nedvező bőrbetegségeket kezelhetjük vele, míg a kamilla a gyulladásoknál hatékony.

Szemölcs

Ha egy zsebkendő, vagy valamilyen rongydarabot almaecetbe áztatunk, és azt a szemölcsre helyezzük sebtapasszal, akkor pár napon belül leesik a szemölcs! Elképesztően hatékony megoldás!

via