Egy üdítőgyártó cég 16 éven keresztül egy letarolt helyre hordta a narancshéjat! Ez lett az eredménye!

Szinte hihetetlen, hogy mi lett az eredménye a sok narancshéjnak…

A legtöbb ember, a narancs elfogyasztása után, eldobja a gyümölcs héját. Nem úgy néhány elkötelezett természetvédő, akik rájöttek, hogy ezzel megmenthetik a természetet. Mindez akkor kezdődött, amikor egy üdítőket gyártó cég, egy tetemes mennyiségű narancshéjat kivitt, és szétszórt egy letarolt földrészen. Ami ez után történt, az a csodával határos!

1997-ben, két elkötelezett természetvédő, Daniel Janzen és Winnie Hallwachs javaslatára, egy Costa Rica-I üdítőt gyártó cég, a termelési folyamatból fennmaradó narancshéjat, egy előzőleg erdő-irtotta területre szállította ki, mintegy 12.000 tonnát.

16 évvel később, Daniel Janzen és Winnie Hallwachs, elmentek, hogy felülvizsgálják az adott területet. Minden igyekezetük ellenére, hiába keresték a letarolt területet, mert helyette egy valóságos földi paradicsomot találtak, teljes ökoszisztémával!

Az egykori irtás helyét gazdag növényzet vette át, és bár egykoron, csak egy bizonyos fajta faféle volt itt honos, ezúttal 20 féle egészséges fajtát fedeztek fel. A természetvédők arra is rájöttek, hogy az ilyen fajta másodlagos telepítés nagyban lassíthatja a klíma változást, mivel ezek a fiatal erdők 11-szer több széndioxid mennyiséget tudnak felszívni és raktározni, mint az “öregebbek”.

E szerint a megfigyelés szerint, az ilyen jellegű telepítéseket ki lehetne terjeszteni az egész földgolyóra, mely bolygónk erőteljes regenerálódását eredményezné, és mindezt minimális befektetések árán.