“Pókember” mászott fel a 4-ik emeletre, hogy megmentse a gyermek életét

Amikor valakinek az élete veszélyben van, akkor minden másodperc számít. Mamoudou Gassama nevű fiatalember, aki pár napot Párizsban töltött, kockára tett életét, hogy megmentse egy kisgyermek életét. Lélegzetelállító hősi elkötelezettsége, ami rengeteg embert megérintett világszerte.

A drámai mentőakcióra május 26-án, szombaton került sor, Párizs északi kerületében. A járókelőket körülbelül 20 órakor döbbentette meg az erkély külső korlátjába kapaszkodó kisfiú látványa. Az utcán azonnal gyülekezni kezdtek az emberek. Bár a kiváncsiskodók azonnal értesítették a tűzoltóságot, de egy 22 éves bevándorló sokkal gyorsabb volt. Mamoudou egy pillanatra sem habozott, és hihetetlen ügyességgel felmászott a 4-ik emeletre, amikor meglátta a kisfiút.

“Nem is gondolkoztam. Sokan sikoltoztak körülöttem, az autók dudáltak. Én csak fogtam magam és felmásztam” – mesélte a fiatalember. Mamoudou mindössze 40 másodperc alatt jutott el a fiatalemberhez, akit gyorsan visszahúzott az erkélyre és bevitte a lakásba. Később kiderült, hogy a kisfiú szülei nem voltak otthon.

“Nagyon féltem, hogy mi fog történni a gyerekkel. Amikor újra biztonságos talajra kerültünk, reszketni kezdtem. Nem tudtam többé állni, és egy darabik le kellett ülnöm” – mondta Mamoudou.

Bátor akciója természetesen nem maradt észrevétlen. Mert olyan ügyesen és gyorsan mászott fel, hogy megszerezte a Párizsi pókember becenevet.

Emmanuel Macron francia elnök személyesen megdícsérte Mamoudou-t és átnyújtotta neki egy becsület medált (Medal of Honor), valamit hősies tette miatt a fiatalember francia állampolgárságot is kap. Az információk szerint Mamoudou néhány hónappal ezelőtt ment Franciaországba, mert ott akart új életet teremteni.

Az alábbi videón láthatjuk a járókelők által forgatott drámai mentési műveletet. Már több mint négy millió emberhez jutott el a videó:

Mindenesetre a fiatalembe emberségből és bátorságból példát mutatott. Mamoudou valódi példakép és minden bizonnyal senki sem fog rá neheztelni. Már sok francia állampolgár csodálatát elnyerte.