Németh Lajos:Megint odacsap az idő! Ilyen még nem pipáltunk, ami júniusban jön! A meteorológusok is széttárják a karjukat!

Németh Lajos meteorológus így foglalta össze az eltelt májust, illetve jövendölte meg a közeljövőt.

– Kicsit sem túlzok, mert az évszázad legmelegebb áprilisa után olyan májust tudhatunk magunk mögött, amikor például Budapesten 31 napból csak 5 volt átlagos vagy átlag alatti hőmérsékletű, írja a blikk.hu

Nem lesz ez másképp ezután sem. Ma és holnap szárazabb, napos meleg vár ránk, hétvégére pedig visszatér a fülledt, 30 fok körüli kánikula. A tavak már most 23-25 fokosak, ez jó hír a nyaralóknak, strandolóknak. Viszont rossz a mezőgazdaságnak, aszályos időszak elé nézünk, még a medárdi esőzések is elmaradhatnak – sorolta az időjós a következményeket.

Aki tehette, már hét közben is a tópartokra menekült a meleg elől. Hivatalosan még két hét van hátra a szezon kezdetéig, de már szerda délelőtt is megjelentek a fürdőzők a Velencei-tó partján.

A vízi kalandpark még nem állt teljesen készen, de a vízibicikli-kölcsönző már megnyitott, valamint lángost és sült halat is lehetett kapni a parton.

Szóval röviden, egy mondatban annyit mondhatunk, hogy óriási hőség elé nézünk ezen a nyáron!