Ez a pár 26 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a dzsungelben fog élni. Azok, akik ma látják őket, teljesen meg vannak döbbenve.

Pamela Malhotra és férje, Anil különleges küldetést talált az életben: együtt igazgatják a Sai Sanctuary-t, az egyetlen természetvédelmi területet Indiában. Amikor 1991-ben megvásárolták az esőerdőt, soha nem hitték volna, hogy mi lesz 26 évvel később.

Pamela emlékszik arra az időszakra, amikor “nem lehetett semmit hallani, csak a saját lábad hangját. Az erdő olyan elhagyatott volt, nem volt semmilyen élet jele”.

Mára nagyon megváltozott minden, hiszen az erdő most életre kelt. Több mint 300 hektáron terül el, és tökéletes menedéket nyújt a veszélyeztetett állatok és növények számára. Megtalálhatóak itt az ázsiai elefántok is…

…de a bengáli tigrisek, és a bivalyok is. A fajok széles spektrumának ez az otthona.

Amikor Malhotráék megvásárolták a földeket, le voltak tarolva: korábban rizst, kávét, kardamomot termesztettek rajtuk, az erdőt kiirtották. Iszonyúan sok energia és kitartás kellett ahhoz, hogy a pár visszahozza az elfeledett erdőt – Indiának azon a részén ugyanis az erdők aránya a hetvenes évekbeli 86%-ról 16%-ra esett vissza.

A kitartásnak azonban meglett a gyümölcse, a kopár hely, ahol az ember csak a saját lépéseit hallotta, megtelt élettel, hangokkal, és a házaspár azt mondja, semmi sem okoz nekik nagyobb örömet, mint ez a park.

Mindkettő számára az állatok biztonságágának a biztosítása a legnagyobb jutalom. “Mindketten hatalmas örömöt érzünk, amikor végigjárjuk a helyet, soha nem éreztem ezt a fajta örömöt semmi másban, amit életemben tettem” – mondta Pamela.

Több mint 200 faj talált új otthont, ahol védve vannak. Egy olyan terület, amely egyszer csendes és elhagyatott volt, most megtelt élettel.

A pár reméli, hogy a hely fellendülése nem áll meg. Mindenekelőtt azt szeretnék, hogy az emberek tiszteletben tartsák a természetet és az állatokat – ez az, amiért harcoltak. Tekintsd meg a videót, hogy lásd, hogyan hozták létre ezt a csodálatos paradicsomot:

Micsoda pár! A munkájuk hihetetlenül fontos, és milyen csodálatra méltó, hogy mennyi energiát fektettek a projektbe. Ne felejtsük el, hogy még ma is keményen dolgoznak.

Több ilyen ember kellene, akik követék a példájukat.