Az anya ikrei koraszülötten jöttek a világra: 30 perccel később az orvos besétál és azt mondja “Sajnálom”

Harper és Quinn ikrek, de szinte semmiben sem hasonlítanak egymásra. Quinn teljesen egészséges, de kishuga, Harper Down-szindrómával született.

Nicola és Todd Bailey közös élete egyik legszebb pillanata volt, amikor megtudták, az asszony négyéves kisfiuk, Lucas után ikreket hord a szíve alatt.

Annál nagyobb volt a sokk, amikor kiderült, hogy az egyik kislánnyal valami nincs rendben. Az első trimeszter végi ultrahang alapján felmerült a gyanú, hogy a kisebbik baba Down-szindrómás, amit később a vizsgálatok is igazoltak. A szülők azonban hallani sem akartak a terhesség megszakításról.

Mivel a lányok idő előtt születtek, az orvosuk gyorsan a világra segítette őket. De csak harminc perccel Harper megszületése után az orvos visszatért Nicola szobájába, és azt mondta: “Sajnálom.”

– Mikor az orvos közölte, hogy sajnálja, de a kislányunk Down-szindrómás, én azt mondtam: nincs miért sajnálkoznia – mondta az édesanya, aki végül a terhesség 33. hetében hozta világra a kicsiket.

Harper és Quinn koraszülöttként élete első két hónapját az intenzív osztályon töltötte, de mamár otthon vannak, és egészségesek.

– Ikrek ugyan, de szinte semmiben sem hasonlítanak egymásra – mondja Nicola. – Harper mindig is más lesz, és ez egy életen át tartó felelősség, de nem cserélnénk el senkiért. Ő így tökéletes, ahogy van.

“A családunk egyedülálló, és nem változtatnám meg a világért sem” – mondta Nicola.

“Nem egyformák, ezért nem próbálom összehasonlítani őket, bármennyire is nehéz.” – tette hozzá.

Harper és Quinn esete rendkívül ritka, egymillió ikerterhesség közül mindössze egyszer fordul elő, és az ilyen ritka esetek nagy részében a Down-szindrómás magzat el is hal a terhesség korai stádiumában.

Nicola, aki ápolónő, most abban reménykedik, hogy felhívhatja a figyelmet a Down-szindróma.

Kérjük, oszd meg ezt a cikket ismerőseiddel a Facebookon, hogy segíts Nicola-nak átadni a fontos üzeneteit a Down-szindrómáról.