15 nyugtalanító tény a nagyvilágból, ami a szart is kirázza belőled

Ha már unod a cuki és vidám bejegyzéseket, akkor jó helyen jársz! Most végre nem a tündi-bündi dolgokról olvashatsz, hanem a rideg valóságból tárunk eléd néhány érdekes tényt, amitől még napokkal később is ki fog rázni a hideg! ?

1) Egy átlagos ember élete során legalább 16 gyilkos mellett sétál el.

 

Csak egy kis matek: feltételezzük, hogy naponta 10 új ember mellett sétálsz el, ez évente 3650 ember, amit beszorozva 71 évvel (átlag életkor) 260.000 különböző személyt jelent. 100.000 emberből hat gyilkossal számolva ez 15,6 vagyis kerekítve 16 gyilkost jelent. Legalábbis az USA-ban biztosan.

2) Az Egyesült Államok nemzeti parkjaiban több mint 1,600 ember tűnt el nyomtalanul, akiket sosem láttak többé.

3) Létezik egy rák, amely a hal nyelvével táplálkozik, majd elfogyasztása után teljesen átveszi a nyelv funkcióját.

Egy élő, hibátlanul működő nyelvvé változtatja magát. A kedves kis élőlény neve cymothoa exigua, más néven nyelvevő rák, és a lutjanus guttatus nevű hal nyelvén élősködik. A kopoltyúnyíláson át hatol be a hal szájüregébe, lábaival a nyelv tövéhez rögzíti magát, majd addig szívja belőle a vért, amíg az teljesen el nem sorvad. Fúj!

4) Az arcbőrödön aprócska rovarok élnek, amelyek az elhalt bőrsejtjeiddel táplálkoznak.

A szőrtüszőatkáról van szó, és minél idősebb vagy, annál több található meg belőlük az arcodon. Még vándorolnak is arcról arcra – ezt a gondolatot persze próbáld majd meg elkergetni a fejedből, amikor a nagyi egy óriási cuppanós puszit nyom az arcodra!

5) Az utolsó ember, aki még élt a 19. században, nem olyan régen halt meg.

Emma Morano 1899. november 29-én született és 2017. április 15-én halt meg. Ő volt a legidősebb olasz ember, aki valaha élt.

6) Létezik egy élősködő, amely a macskák ürülékében él, és képes a patkányok elméje felett átvenni az irányítást.

A faj megnevezése Toxoplasma gondii, és átprogramozza a patkányok agyát úgy, hogy vonzza őket a macskák vizeletének szaga. Így a cicák könnyebben kapják el őket. Gyakorlatilag a biztos halálba küldik a rágcsálókat.

7) Minden évben elsétálunk halálunk évfordulójának dátuma mellett.

8) 1518-ban ‘táncoló pestis’ tört ki Strasbourgban, nagyjából 400 embert ropta napokon keresztül, minden különösebb ok nélkül.

Az orvosok szerint valamiféle láz okozhatta a napokig tartó táncot, sokan nem is élték túl, a folyamatos megterhelés hatására szívrohamban, agyvérzésben vagy szimplán csak végkimerültségben hunytak el.

9) Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy egy tehén áldozatává válsz, mint egy cápatámadásnak.

A tehenek simán agyontaposhatnak, miközben gyanútlanul sétálgatsz a mezőn… Nem is hinnéd, milyen gyakori eset.

10) A sorozatgyilkos Dennis Rader híres volt arról, hogy áldozatai szekrényébe bújva várta ki a megfelelő pillanatot a mészárlásra.

A mészáros a 70-es évek és a 90-es évek között gyűjtötte be áldozatait.. Ettől függetlenül nem árt, ha néha leellenőrzöd a ruhásszekrényt lefekvés előtt.

11) Léteznek tumorok, amelyek fogat, hajat de akár saját szerveket is képesek növeszteni maguknak. Komolyan.

 

12) A férfiaknak haláluk után is lehet erekciójuk.

Mitöbb, még ejakulálhatnak is. Uramatyám! ?

13) Ha azt hitted, csak a horrorfilmekben létezik: a valóságban a tükörben tényleg képesek vagyunk démonokat látni.

A Troxler hatásnak nevezett jelenség, valójában egy optikai illúzió: ha sokáig nézed a saját tükörképedet, egy idő után arcodat torznak, amorfnak látod.

14) Minden alkalommal, ha az óceánban úszol, jusson eszedbe, hogy gyakorlatilag az egy temető.

Több száz vagy több ezer ember fulladt már bele az óceánokba. Ezenkívül sok ember külön kéri, hogy haláluk után hamvaikat szórják szét vagy akár az egész koporsójukkal együtt helyezzék őket örök nyugalomra az óceán mélyén.

15) A medúza szája egyben az ánusza is.

Szóval abba az üregbe kerül a kaja, amin keresztül távozik az emésztetlen salakanyag. A testükön egyébként ez az egyetlen nyílás, amit űrbélnek neveznek.