A diák 20 mérföldet gyalogol a sötétben, hogy időben odaérjen a munkahelyére: Amikor a főnök meghallja az igazságot, könnybe lábad a szeme

Csodálatos történet egy fiúról, aki nem ismert lehetetlent, ha a kötelességéről van szó.

Izgalmasan indult egy 20 éves amerikai diák pályafutása új munkahelyén. Walter Carr egy költöztető céghez jelentkezett munkára ám az első napja előtti este tönkrement az autója, amivel dolgozni ment volna. Barátai és barátnője sem tudta elfuvarozni, ezért úgy döntött, gyalog indul munkába.

Csakhogy az alabamai fiú Homewoodban élt, másnap reggel pedig az onnan 20 mérföldre lévő Pelham városában kellett kezdenie. Ez egy 7 órás gyalogutat jelentett, és mivel Carr szerette volna bizonyítani, hogy mennyire elkötelezett a munka iránt, már éjfélkor elindult, hogy reggel 8 előtt odaérjen.

Hajnali 4-kor már 14 mérföldnél járt, amikor a rendőrök megállították:

“Azt kérdezték: ‘te meg hová mész?’, mire én mondtam, hogy ‘tudom, hogy nehéz elhinni, és nagyon őrülten hangzik, de épp munkába tartok’” – mesélte Carr.

A rendőrök aztán elvitték reggelizni egy gyorsétterembe és arról is gondoskodtak, hogy legyen ebédje. Ezután templomnál kitették a fiút, aki egy kicsit megpihent, majd folytatta útját. Már csak alig 4 mérföldnyire volt a célponttól, amikor ismét megállította egy rendőr, aki viszont már pontosan tudta, kicsoda Walter Carr, és elvitte ahhoz a házhoz, ahol a diáknak aznap költöztetnie kellett. Az ott lakó Jenny Hayden Lamey és férje ragaszkodtak ahhoz, hogy a srác aludjon valamennyit, mielőtt nekiáll a munkának.

Amikor végeztek a költöztetéssel, a ház asszonya Facebookon osztotta meg Carr történetét, kiemelve, hogy mennyire el van ragadtatva a fiatalember kitartásától.

Miután a posztja nagyon gyorsan elterjedt, a Bellhops költöztető cég vezérigazgatójához is eljutott a hír, aki szintén nem jutott szóhoz a csodálattól. Hálából úgy döntött, Walternek ajándékozza saját autóját, egy Ford Escape-et, hogy megkönnyítse a fiú munkába járását.

“Csodálatos, hogy megismerhettem őt. Walter egy olyan ember, akinek az élete tele volt küzdelmekkel. Szerintem most nagyon boldog. Az elhatározása, hogy leküzd minden akadályt olyasmi, ami igazi hőssé teszi” – mondta Luke Marklin, a cég vezetője.

A 20 éves fiú aznapi megbízója, Jenny Hayden Lamey is megajándékozta őt azzal, hogy egy gyűjtést indított a GoFundME oldalon, ahol egy nap alatt közel 8500 dollár (2,3 millió forint) gyűlt össze Carr részére.

Az alabamai diák nem győzött hálálkodni mindenkinek.

“Ezt nem tudom elhinni. Nem gondoltam volna, hogy ez a 20 mérföldes séta bármit is jelent majd valakinek. Ez volt a legőrültebb gyalogtúra. A testem azt kérdezte, ‘mégis mit gondoltál?’, de tudtam, hogy meg kell csinálnom. Nagyon hálás vagyok mindenért” – mondta Walter Carr az USA Today-nak.