A női test 27 kiemelkedő tulajdonsága, amivel sokan nincsenek tisztában

A nők és férfiak rengeteg mindenben különböznek, és most nem csak a gondolkodásmódra és az értékrendbeli hatalmas eltérésekre gondolunk. Számos biológiai tulajdonságban eltérünk egymástól a szemmel jól láthatóakon kívül. Nagy részüket nem is gondoltam volna! A nők sok mindenben lekörözik a férfiakat, de van, amiben ők húzták a rövidebbet, ha egészségről, élettani jellemzőkről van szó.

A nők könnyebben idéznek elő emlékeket a múltból, többek között emiatt van az, hogy általában könnyebben megy nekik a tanulás.

Kifinomultabb az ízérzékük, mivel több ízérzékelő található a nyelvükön.

A nők pulzusszáma magasabb, mint a férfiaké. Ez annak tudható be, hogy a nők szívének súlya kisebb.

A nők két agyféltekéje között erősebb a kapcsolat, többek között ennek köszönhető az, hogy jobbak az összetett feladatokban.

A nők alvás közben éberebbek mint a férfiak, mivel az agyi aktivitásuk kevésbé csökken ez idő alatt.

A nők több színt tudnak megkülönböztetni, mint a férfiak, köszönhetően az eltérő X kromoszómájuknak.

A női nyaka is mozgékonyabb, mint a férfiaké. Ezért van az, hogy amikor egy nőt a nevén szólítanak, legtöbbször csak a fejét fordítja az illető felé, a férfiak pedig általában az egész testükkel abba az irányba fordulnak.

A női bőr többszörösen érzékenyebb a férfiakénál.

A két X-kromoszóma jelenléte miatt hajlamosabbak a krónikus megbetegedésekre.

A nőknél a stresszt gyakran kíséri fejfájás, gyomorfájás és/vagy sírás, míg a férfiakra ez egyáltalán nem jellemző.

6 éves kor után a lányok agyának tömege kisebb lesz mint a fiúké. Ez semmiben nem befolyásolja az intelligenciaszintjüket.

A nőknek több fájdalomreceptoruk van ezért érzik intenzívebben a fájdalmat.

A nők szaglása fejlettebb a férfiakénál.

Jobb a perifériás látásuk, míg a férfiakra inkább az alagútlátás a jellemző.

A nők könnyebben megbíznak azokban az emberekben, akik legalább 15 másodpercig átölelték őket. Ennek oka az oxitocin termelődése a szervezetükben, ami fokozza a bizalomérzetet és elnyomja a depresszív érzelmeket.

A nők átlagosan kétszer többet beszélnek a férfiaknál. Körülbelül 8000 szót ejtenek ki naponta, és közel tízezer nonverbális jelet is közvetítenek a környezetük felé.

A nők hajszálai fele olyan vékonyak, mint a férfiaké.

A nők izomzatában és ínszalagjaiban több elasztin van, mint kollagén, ezért rugalmasabb a testük.

A nők rosszabbul boldogulnak a férfiaknál, ha idegen, számukra eddig ismeretlen helyen kell tájékozódniuk. Ez annak köszönhető, hogy az ehhez szükséges agyi területeik felépítése eltér a férfiakétól.

A magas stressz növeli náluk a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

Átlagosan 30-60 alkalommal sírnak, míg a férfiak csupán 6-17 alkalommal (persze ez nem igaz, mert a férfiak ugyebár sosem sírnak.)

A nők kétszer nagyobb eséllyel vakulnak meg, mint a férfiak. Ez annak köszönhető, hogy a testükben magasabb az ösztrogénszint.

A női test zsírszövetei átlagosan 8-10%-al nagyobbak mint a férfiaké. A férfiakkal ellentétben pedig, nők keble általában egyáltalán nem is tartalmaz izomszövetet.

A nők átlagosan hosszabb ideig élnek, mert a testük jobban alkalmazkodik a betegségek leküzdéséhez.

A nők sokkal hajlamosabbak arra, hogy bőrük megereszkedjen és megjelenjenek rajta a striák, mert sokkal hajlamosabbak a felesleges testsúly gyors leadására.