10 sztárpár, akik nem törődnek a korkülönbséggel (Spoiler: Sylvester Stallone egy igazán szerencsés fickó)

Nem mondható „átlagosnak”, de egyáltalán nem ritka, hogy egy pár két tagja között akár évtizedes korkülönbség is van. De vajon létezhet egyáltalán optimális korkülönbség nő és férfi között egy párkapcsolatban?

Egy amerikai kutatás azt vizsgálta, van-e összefüggés a párkapcsolatok tartóssága és a felek közti körkülönbség között. Az eredmény szerint minél nagyobb a férfi és nő közötti korkülönbség, annál valószínűbb, hogy nem lesznek sokáig együtt. A kutatás szerint a legjobb párosítás, ha egy év különbség van a párok között: ezeknek a házasságoknak ugyanis csak 3 százaléka végződik válással. Az 5 év különbség 18 százalékkal, 10 év különbség pedig 39 százalékkal valószínűbbé teszi a szakítást. 20 év különbség pedig már 95 százalékkal növeli ezt az esélyt, vagyis ez esetben csak a kapcsolatok 5 százaléka „sikeres”.

A statisztika azonban csak egy dolog és tagadhatatlan, hogy a száraz tények nem mindig győzedelmeskednek, a szerelemben nem sokat jelentenek az észérvek. A párválasztás sikere vagy épp sikertelensége sok mindentől függ, a kor csak az egyik a sok közül. Számos esetben olyan párkapcsolatok is tökéletesen működnek, amelyekben a párok között akár több tíz év korkülönbség is van. A lényeg, hogy amikor megtaláltuk a nagy Ő-t, ne foglalkozzunk mások véleményével, csupán azzal, hogy mi magunk jól érezzük magunkat.

Íme, 10 sztárpár, akik közt a korkülönbség ellenére is dúl a szerelem!

MICHAEL DOUGLAS ÉS CATHERINE ZETA-JONES

 

Michael Douglas és felesége, Catherine Zeta-Jones mindketten szeptember 25-én születtek, csak épp 25 év különbséggel. A párt Danny DeVito mutatta be egymásnak még 1998-ban egy filmfesztiválon, 2000-ben összeházasodtak és két gyermekük született, Dylan és Carys. Idén 20 éve vannak együtt, kapcsolatuk túlélte Douglas daganatos megbetegedését és Zeta-Jones bipoláris zavarát is, de ahogy ők mondják ezek a nehézségek csak erősebbé tették őket.

PIERCE BROSNAN ÉS KEELY SHAYE SMITH

 

Brosnan 40 évesen ismerkedett meg a nála 10 évvel fiatalabb Keely Shaye Smith-szel, Mexikóban. Brosnan már korábban volt egyszer házas, de feleségét petefészekrák következtében elvesztette. Keely mellett a színészre újra rátalált a szerelem, akit 2000-ben feleségül is vett.

SYLVESTER STALLONE ÉS JENNIFER FLAVIN

Stallone két sikertelen házasság után ismerkedett meg a modell Jennifer Flavinnel, aki nála történetesen 22 évvel fiatalabb. A pár 1988-ban jött össze a Rocky V forgatásán. 1997-ben házasodtak össze és három lányuk született. 30 éve elválaszthatatlanok.

KEVIN COSTNER ÉS CHRISTINE BAUMGARTNER

Az Oscar-díjas színész már túl volt egy 16 éves házasságon és számos kapcsolaton, mikor 2000-ben megismerkedett a nála 19 évvel fiatalabb Christine Baumgartnerrel. A kétkedők véleményének ellenére 2004-ben összeházasodtak, Costner ekkor 49 Christine pedig 30 éves volt. A pár azóta három gyermeket nevel együtt.

HARRISON FORD ÉS CALISTA FLOCKHART

Ford kétszeresen elvált, 60 éves férfi volt, mikor a 2002-es Golden Globe-on megismerkedett a nála 22 évvel fiatalabb Calista Flockhart színésznővel. Calista véletlenül leöntötte Ford-ot, aki válaszul randira hívta, azóta együtt vannak.

HUGH JACKMAN ÉS DEBORRA-LEE FURNESS

Ennél a párosnál a 13 éves korkülönbséget a hölgy javára találjuk. Deborra 40 éves volt, mikor 1995-ben megismerkedett a 27 éves sármos színésszel. Sokan úgy vélték, hogy ez a kapcsolat nem fog sokáig tartani, de ők 23 éve rácáfolnak a kétkedőkre.

WARREN BEATTY ÉS ANNETTE BENING

Warren Beatty-t sokáig Hollywood egyik legnagyobb agglegényének tartották, ám ez 1990-ben véget ért. Ekkor ismerkedett meg a nála 21 évvel fiatalabb Anette Beninggel, akit két évvel később feleségül is vett. Beatty ekkor 55, Anette 34 éves volt. 26 éve élnek boldog házasságban és négy gyermekük született.

DONALD AND MELANIA TRUMP

Az 52 éves Donald Trump és a 28 éves szlovén modell Melania Knauss egy New York-i partin találkoztak.

A későbbi elnöke kiszúrta, és elkérte a számát, de Melania visszautasította, és inkább elkérte az övét. Egy héttel később felhívta, és hamarosan találkoztak. 2005-ben megházasodtak, és 2006-ban született meg Barron William Trump.

BEYONCÉ ÉS JAY-Z

Beyoncé és Jay-Z neve már olyannyira összeforrt az elmúlt 16 évben mióta együtt vannak, hogy szinte már nem is nagyon emlegetik őket külön-külön. Az R’n’B koronázatlan királya és királynője 2002 óta alkot egy párt és úgy tűnik kicsit sem érdekelte őket a 16 éves korkülönbség Jay-Z javára. A pár 2008-ban mondta ki a boldogító igent, azóta megszületett kislányuk Blue Ivy és ikreik, Rumi és Sir.

CELINE DION ÉS RENE ANGELIL

Ez egy egész életen át tartó szerelmi történet volt. Ők először 1980-ban találkoztak, amikor Celene 12 éves volt, és Rene 38 éves volt. 8 évvel később randevúztak és 1994-ben házasodtak meg. 2001-ben a házaspárnak megszületett a gyermeke, Rene-Charles Angelil, majd 2010-ben ikrek születtek, Eddy és Nelson .

Celine és Rene 22 évig maradtak együtt, és szerelmük valószínűleg tovább tartott volna, ha Rene 2016-ban nem halt volna meg.