Majdnem 40 évvel ezelőtt egy 16 éves fiú elkezdett fákat ültetni egy távoli szigeten, minden nap egyet , és most már felismerhetetlen

A világ legnagyobb folyami szigete, Majuli örökre eltűnhet – jósolják a szakemberek. Ismerd meg te is az “Erdő emberét”, aki nélkül Majuli lehet, hogy már nem is létezne.

Minden 40 éve kezdődött, 1979-ben, amikor Jadav Payeng, akkor 16 éves fiú felfedezte, hogy egy nagy áradás után rengeteg kígyót mosott a partra a víz. A kígyók a hőség miatt elpusztultak. A fiú úgy döntött, hogy megvédi az állatokat, és földjét azzal, hogy fákat ültet. Majuli ugyanis csak úgy maradhat fent, ha a fák megvédik a területet az pusztító áradás elől.

Jadav ezért fáradhatatlanul dolgozik mindennap, hogy új fákat ültessen. A férfi 40 év alatt egy Central Park területnyi erdőt ültetett, ami most otthont ad a bengáli tigriseknek, orrszarvúaknak, és legalább 100 elefántcsaládnak, akik rendszeresen visszatérnek évről-évre a területre. És hogy hogyan is telik Jadav egy napja? A következő fantasztikus képek bemutatják!

JADAV MINDENNAP ELMEGY A KRITIKUS TERÜLETEKRE, AHOVÁ VISZ EGY FACSEMETÉT

MULAJI ERDEJE ITT TALÁLHATÓ MEG

JADAV GONDOZZA AZ ÁLTALA ÜLTETETT FÁKAT, HOGY TOVÁBB ÉLJENEK

A KISZÁRADT TALAJON NAGY ERŐFESZÍTÉS BÁRMIT IS MEGŐRIZNI

JAVAD AZONBAN NEM ADJA FEL, MINDENNAP ÜLTET.

AZ ELMÚLT 40 ÉV MUNKÁJA BEÉRETT MÁR SOK HELYEN

JAVAD SZEMLÉLI A FOLYÓT, AMI FÉLŐ, HOGY ÖRÖKRE MAGA ALÁ TEMETI A TERÜLETET

A MAGAS FÁK, A ZÖLDELLŐ FŰ MIND A FÉRFI ÉRDEME

Tudj meg többet a férfi áldozatos munkájáról a következő videóban: