14 árulkodó jel, amitől szavak nélkül is megtudod, mi történik a párkapcsolatodban

Vannak kapcsolatok, melyek félénk pillantásokkal és szégyenlős kísérletekkel kezdődnek. De előfordul az is, hogy egy pár még egy éve sincs együtt, az egyik fél mégis távolságot tart és nem néz a másik szemébe.
A testbeszéd megfejtésével segítünk, hogy szavak nélkül is megtudhasd, mi történik a párkapcsolatodban.

Minden rendben, kedvelitek egymást

Észreveszed, hogy a partnered tekintete találkozik a tiéddel és egy kicsit tovább szemeztek. Ha ez egy idő után megismétlődik, biztos lehetsz benne, hogy tetszel a másiknak.

Ha egy beszélgetés vagy séta közben a párod a testével feléd fordul, az egyértelmű jele az irántad való érdeklődésének. Keresztbe tett lábai is feléd fognak mutatni.

Ha egy nőnek pozitív érzései vannak a férfi iránt, tudat alatt végig megpróbál kissé a férfi felé hajolni, miközben a hátát egyenesen tartja, hogy jobban nézzen ki.

 

A férfiak ugyanebben a helyzetben erősebbnek és nagyobbnak próbálnak meg látszani. Kihúzzák magukat, kezüket csípőre teszik, beszélgetés alatt gyakran a kezüket a falnak támasztják a nő vállának magasságában, hogy beférkőzzenek a személyes terébe.

 

Ha észreveszed, hogy a kezeitek véletlenül többször is egymáshoz érnek, biztos lehetsz benne, hogy nagy a vonzalom köztetek.

Felfigyelhetsz arra, hogy amikor a másik mond egy viccet, utána rád néz és várja a reakciódat. Ez nyilvánvaló jele annak, hogy tetszel neki, máskülönben miért akarna előtted jó fejnek tűnni?

A fiúk általában 5-6 éves koruk körül abbahagyják a fülig érő szájjal való vigyorgást. Ha azt látod a partnereden, hogy hollywoodi mosolyt ereszt el, a pszichológusok szerint tudhatod, hogy valóban boldog.

Ha arra leszel figyelmes, hogy a másik ugyanazokat a gesztusokat és hanglejtéseket kezdi el használni mint te, nem azt jelenti, hogy lett egy új rajongód vagy éppen gúnyolni akar. Ilyenkor tudat alatt lemásolja a viselkedésedet.

Valami nem működik, beszélnetek kell

Folyamatosan próbálsz mondani valamit a párodnak, de sosem megfelelő a pillanat. A teste elfordul tőled, nem néz a szemedbe, próbál távolságot tartani. Ezek egyértelmű jelei a problémáknak és az ellenszenvnek.

Amikor a párod próbálja kerülni az intimitást, csókjai gyorsak és formálisak, mikor elalszik, magzat pózban fekszik neked hátat fordítva. Ezekből tudhatod, hogy a kapcsolatodban komoly gondok vannak.

Ha minden viccedet hamis és feszült mosollyal fogadja, kezdeményezéseidért nem lelkesedik, azt jelenti, nem érdekled a párodat. Ne pazarold rá az idődet!

A test lezárása beszélgetés alatt, pl. keresztbe tett karokkal vagy lábakkal, okot adhat arra, hogy elgondolkodj, vajon minden rendben van-e kettőtökkel. Ha a párod folyton lefelé néz, hangja egysíkú és kimért, érdemes odafigyelned!

 

Akkor is jól teszed, ha elgondolkodsz a kapcsolatotokon, ha a párod az alapvető udvariassági szabályokat sem tartja be veled szemben, pl. nem enged előre az ajtóban. Nőknél ez általában abban nyilvánul meg, hogy folyton a telefonon lógnak. Ilyenkor a férfi biztos lehet benne, hogy már nem ő a párja számára a legfontosabb.

Ha séta közben lemaradsz, a párod pedig nem vár meg, de még csak hátra sem néz, hogy hol vagy, szintén azt jelzi, hogy a kapcsolatotok hanyatlásnak indult.

Akik szeretik egymást, azok kimutatják a törődésüket egymás felé. Ha ahelyett, hogy a párod egyszerűen megigazítaná a ruhádat vagy a hajadat, inkább szól, hogy rendetlenül nézel ki, gondolkodj el, vajon még mindig harmonikus-e a kapcsolatotok.

A fentebb felsorolt dolgok természetesen nem törvényszerűek és nem érvényesek mindenkire nézve egyformán. Csupán jelei lehetnek a kapcsolat egyensúlyának felborulására. Fontos észrevenned őket, hogy még időben helyrehozasd a dolgokat!