Hidegbetörés szombaton, és ez még csak a kezdet: jön a nagy változás az időjárásban

Ez van. Vége a nyárnak. Jön az ősz!

Egyelőre folytatódik a 30 fokot megközelítő hőmérsékleti, de már látszik ennek is a vége: hétvégén erős hidegfront mögött zúdul ránk a hideg levegő, majd második hullámban a jövő hét elején újabb hidegbetörés valószínűsíthető – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egy videót is csatoltak az előrejelzésükhöz:

Tehát három napunk van már csak hátra a nyárias időből, hétvégétől jön a lehülés, 20 fokra emelkedik maximum a nappali hőmérséklet.

Péntekig még derült lesz az ég, esetleg gyengén felhős, csapadék sehol nem várható, a hőmérők pedig 26-31 fokot mutatnak majd. Péntektől azonban minden megváltozik, 10 fokkal is hűvösebb lesz és onnantól marad az őszies időjárás. És a ez a hidegront csak a kezdet: átmeneti megtorpanás után hétfőre virradóra érkezik az újabb, erőteljesebb front nagyobb mennyiségű csapadékkal és erősebb széllel.

„A pénteki időjárási jelenséget nevezhetjük „évszakzáró” frontnak is, vasárnap igazi, ragyogó őszi időnk lesz 17-23 fokkal, zavartalan napsütéssel. És így is marad, a 30 fokos hőség most már nem tér vissza, a frontok viszont sűrűsödnek, hétfő-kedd magasságában számíthatunk az újabb érkezésére – mondja a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Tehát beáll az igazi őszi időjárás, vége a nyárnak!