A legrosszabbkor jött meg? Így állíthatod le hamarabb a menstruációdat

Már megint pont akkor jön meg, amikor éppen nyaralni készülsz vagy egy fontos eseményre vagy hivatalos? Nincs szükség pirulákra ahhoz, hogy a menstruációdat előbb állítsd le! Természetes módszerek léteznek, melyekkel jó néhány napot csalhatsz a menzeszedben. Ha a vérzés már megindult, teljesen ugyan nem állíthatod le, de az alábbi házi megoldások segítségével nagyban csökkentheted az intenzitását vagy akár el is tolhatod kissé a menstruáció kezdetét.

1. Citromlé

HOZZÁVALÓK:

– 1 CITROM

– 1 POHÁR VÍZ

A citrom levét facsard bele a vízbe és idd meg! Naponta többször is fogyaszthatod és bármikor alkalmazhatod ezt az ártalmatlan módszert, ha szeretnéd eltolni a ciklusodat! A citromlevet a nők generációk óta használják erre a célra, hiszen hatékony mind a vérzés kezdetének eltolásában, mind annak lerövidítésében.

2. Almaecet

HOZZÁVALÓK:

– 2 TEÁSKANÁL ALMAECET

– 1 POHÁR VÍZ

Keverd az almaecetet a vízhez és idd meg! Naponta 3-4 pohárral fogyassz belőle! Akárcsak a citrom, az almaecet is kimossa a szervezetből a mérgeket és csökkenti a vérzés erősségét.

3. Zselatin

HOZZÁVALÓK:

– 1 LAP ZSELATIN

– 1 POHÁR VÍZ

Olvaszd fel a vízben a zselatint és gyorsan idd meg! A legtöbb nőnél már egyetlen ital is meghozza a várt eredményt, de ha szükséges néhány óra múlva igyál meg még egyet! Az egyik legjobb módszer arra, hogy néhány órára szüneteltesd a vérzésedet. Világszerte használják, a zselatin a hagyományos kínai orvoslásban a vérzés megállítására volt gyógyír. Ez a hatása téged is kimenthet jó néhány kínos helyzetből!

4. Gyömbér

HOZZÁVALÓK:

– 1 CM-ES GYÖMBÉR DARAB

– 1 TEÁSKANÁL MÉZ

– 1 BÖGRE FORRÓ VÍZ

Zúzd össze a gyömbért és áztasd néhány percre forró vízbe. Szűrd le és add hozzá a mézet. Még melegen idd meg! Ezt a módszert csak akkor használd, ha a gyömbér vérhigító hatása nem ártalmas számodra.

5. Orvosi angyalgyökér

HOZZÁVALÓK:

– 1 TEÁSKANÁL SZÁRÍTOTT ORVOSI ANGYALGYÖKÉR

– 1 BÖGRE FORRÁSBAN LÉVŐ VÍZ

Áztasd az angyalgyökeret néhány percig a forró vízben, majd szűrd le és naponta kétszer idd meg! “Női ginzengnek” is nevezik ezt a gyógynövényt, mivel számos menstruációval kapcsolatos problémán képes segíteni. Régen a kínai nők is ezt használták, ha időlegesen meg akarták szüntetni a menstruációjukat. Az angyalgyökér egyensúlyban tartja a női hormonokat és megállítja a vérzést. Terhesség és szoptatás alatt ne alkalmazd!