6 póz, amely segít elaludni azonnal

Kevesen vannak, akik lefekvés után egyből el is alszanak. Szerencsére léteznek olyan gyakorlatok, melyek megnyugtatják az idegrendszert, csökkentik a stresszt, és ellazítanak pillanatok alatt. A következő egyszerű jógapózoktól úgy fogsz aludni, mint egy bébi.

1. LÁBAKAT A FALNAK

Hogyan csináld:

Feküdj le szemben a fallal, a derekad alá tégy egy párnát. Emeld fel a lábaidat, hogy sarkaid és a térdeid egy vonalban legyenek. Karjaid a tested mellett, tenyereid nézzenek felfelé. Tartsd meg ezt a testhelyzetet 2 percig, majd lassan hajlítsd be a térdeidet, és döntsd őket mindkét oldalra.

2. FEKÜDJ HASRA

Hogyan csináld:

Tegyél egy párnát a hasad alá, feküdj rá, ujjaidat a hátad mögött kulcsold össze. Végy mély lélegzetet, hajlítsd be a hátad és a lábujjaidat, a kezeiddel próbáld elérni a sarkad. Lassan feküdj vissza, és fújd ki a levegőt. 5-10-szer ismételd, csak ezután pihentesd a kezeidet.

3. LÁBAKAT SZÉLES TERPESZBE

Hogyan csináld:

Ülj le széles terpeszben, tégy egy párnát magad elé. Egyenesítsd ki a hátad, és lélegezz olyan mélyet, amekkorát csak tudsz. Lassan fújd ki a levegőt, nyújtsd előre a karjaidat, és feküdj a párnára. 10-szer ismételd, ezután kelj fel.

4. TALPAKAT ÖSSZE

Hogyan csináld:

A hátad alá tégy egy párnát, és feküdj rá. A lábfejeidet érintsd össze, a térdeidet nyisd szét oldalra. Kezeid lazán és nyújtva legyenek a tested mellett, tenyerekkel felfelé. Lélegezz mélyen és egyenletesen. Maradj ebben a helyzetben 3 percig.

5. FEKÜDJ ÉS FOROGJ

Hogyan csináld:

Feküdj a hátadra, térdeidet hajlítsd be és szorítsd össze. Lassan döntsd oldalra a lábaidat, majd fogd le őket a kezeddel. Maradj így 1 percig, majd válts oldalt. 2-szer ismételd mindkét oldalon.

6. FEKÜDJ A HÁTADRA

Hogyan csináld:

Tégy a hátad alá egy párnát, és kényelmesen feküdj rá. Kissé tárd szét a lábaidat, karjaidat helyezd magad mellé, tenyereid felfelé nézzenek. A gerinced és a fejed egyenes vonalat alkosson. Lélegezz 3-szor mélyen, egyenletesen, majd az orrodon keresztül fújd ki a levegőt. Végy 4 egyszerű lélegzetet. Ekkor el fogsz álmosodni, és hamarosan mély álomba zuhansz.