16 meglepő tény Japánról, amely bizonyíték egy párhuzamos univerzum létezésére

Gondoltad volna, hogy a 2011-es japánt sújtó földrengés (ami miatt bekövetkezett a Fukushimai atomkatasztrófa) olyan erős volt, hogy felgyorsult tőle a Föld forgása és emiatt 1,8 mikroszekundummal rövidültek a nappalok? Ez persze csak egy izgalmas érdekesség, ami Japánhoz köthető, az alábbi listán azonban 16 ilyen és ehhez hasonló gyöngyszemet gyűjtöttünk most nektek össze.

A JAPÁN LÁNYKÉRÉS ÁLTALÁBAN ÚGY NÉZ KI, MINT EGY ÉTTERMI ÁLLÁSHIRDETÉS.

Míg a világ más részein a ,,hozzám jössz feleségül?” kérdést és ennek változatait szegezik az ifjú szerelmes férfiak a kedvesüknek, addig a japánok humoros és aranyos kérdésekkel abszolválják ezt a feladatot, például: ,,akarsz nekem miszolevest főzni minden egyes nap?”

EGYES JAPÁNOK ÉVEKIG INTERNETKÁVÉZÓKBAN LAKNAK, MIVEL EZ A LEGOLCSÓBB MEGOLDÁS ARRA, HOGY FEDÉL LEGYEN A FEJÜK FÖLÖTT.

A kávézók is alkalmazkodtak az igényekhez, így zuhanyzókkal és ingyen üdítőkkel várják a vendégeket, akiknek napi $12-22 kell fizetniük, hogy megszállhassanak, viszont cserébe minden biztosítva van a számukra.

JAPÁNBAN KUTYÁK ÉS MACSKÁK IS LEHETNEK ÁLLOMÁSMESTEREK.

A JAPÁN ESŐVÍZ-ELVEZETŐ CSATORNÁK OLYAN TISZTÁK, HOGY HALAK ÚSZKÁLNAK BENNÜK.

 

A JAPÁN DIÁKLÁNYOK MÉG TÉLEN IS MINISZOKNYÁBAN ÉS HOSSZÚ-ZOKNIBAN JÁRNAK ISKOLÁBA.

JAPÁNBAN SPECIÁLIS KÁVÉZÓK VANNAK, AHOL BAGLYOKKAL ,,BESZÉLGETHETÜNK”, MIKÖZBEN KÁVÉZUNK.

A JAPÁN HADAKA MATSURI FESZTIVÁLON TÖBB EZER MEZTELEN VAGY KÖZEL MEZTELEN FÉRFI DÖRGÖLŐZIK EGYMÁSHOZ. A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA MAXIMUM A FUNDOSHI TRADICIONÁLIS ALSÓNEMŰ A MEGENGEDETT.

FUKUSIMAI ATOMERŐMŰ-BALESETBEN MÉG ROBOTOK IS ,,MEGHALTAK”.

A baleset után 5 robotot küldtek be az atomreaktor magjához, akik sosem tértek vissza. Vélhetően azért, mert ahogy a reaktormag közeléhez értek, leolvadtak az áramköreik.

Nem mellesleg érdemes megemlíteni, hogy ez a 2011-es földrengés olyan erős volt, hogy felgyorsult tőle a Föld forgása és emiatt 1,8 mikroszekundummal rövidültek a nappalok.

JAPÁNBAN ÚGY TARTJÁK, HOGY A FEKETE MACSKA SZERENCSÉT HOZ.

LÉTEZIK EGY JAPÁN CÉG, AMI MÁR 1400 ÉVES.

A Kongō Gumi egy japán építési vállalat, amely a világ legrégebben működő önálló cége volt, amíg 2006-ban a Takamatsu nevű csoport tagja nem lett. Az oszakai székhelyű Kongō Gumit 578-ban alapították, tehát több, mint 1400 éves, és a világ legrégebbi ma is működő vállalata. Többek között ez a cég építette az Oszakai várkastélyt.

AZ ALUMÍNIUM-PALACKOKON BRAILLE-ÍRÁSSAL JELZIK AZ ÜDÍTŐ NEVÉT, HOGY A VAKOK IS TUDJÁK, MIT ISZNAK PONTOSAN.

2015-IG A JAPÁN ÉJSZAKAI BÁROK ÉJFÉLKOR BEZÁRTAK.

LÉTEZIK EGY JAPÁN TELEVÍZIÓS VETÉLKEDŐ, AHOL A JÁTÉKOSOKNAK MEGSZÓLALÁSIG HASONLÍTÓ TÁRGYAK KÖZÜL KELL KIVÁLASZTANIUK, HOGY MELYIK LEHET AZ EHETŐ. EZ AZ EGYIK LEGNÉPSZERŰBB TÉVÉS VETÉLKEDŐ JAPÁNBAN.

A JAPÁNOK MEGBOROTVÁLJÁK A FEJÜKET, HOGY ÍGY FEJEZZÉK KI A BŰNBÁNATUKAT.

A JAPÁN KÖZLEKEDÉSI LÁMPÁKBAN ZÖLD HELYETT KÉTSZÍNŰ FÉNY TALÁLHATÓ.

VANNAK OLYAN KÁVÉZÓK, AHOL PUHA ÉS KÉNYELMES ÁGGYAL VÁRJÁK A VENDÉGEKET, AKIK LE IS DŐLHETNEK AKÁR PÁR ÓRÁRA ALUDNI, HA EGY KIS KIKAPCSOLÓDÁSRA VAN SZÜKSÉGÜK A FÁRASZTÓ MUNKANAP KÖZBEN.