8 dolog Japánban, ami meglepetést okozhat az először odalátogatóknak

Ha arról álmodozol, hogy Japánba látogatsz, akkor valószínűleg tisztában vagy azzal, hogy ebben az országban a dolgok nagyon különböznek attól, amihez hozzászoktál nyugaton. Igaz ez szinte minden országról elmondható, de Japán az összes többi országhoz képest a legkülönlegesebb.

Itt a legtöbb szolgáltatás éjjel-nappal elérhető. Például 24 órán át nyitva vannak az élelmiszerboltok, tetoválószalonok, szaunák… stb. A legfontosabb, hogy ne okozz problémát más emberek számára.

Kapszula szállodák.

Mint azt valószínűleg tudod, a szállodák rendkívül drágák Japánban. Annak érdekében, hogy olcsón megúszd a szállást, célszerű meglátogatni a japán kapszula szállodákat. Ha nem vagy klausztrofóbiás, akkor ezek nagyon kényelmesek lehetnek, ha egykét napra, álomra akarod hajtani a fejed.

Az éjjel-nappali áruházak bármilyen helyzetben tudnak segíteni.

A kisméretű éjjel-nappali üzletek mindenütt megtalálhatók. Rengetegféle dolgot vásárolhatsz itt, a főtt ételektől kezdve a hideg élelmiszerekig.

 

View this post on Instagram

 

????‍♀️콤비니 내일(토요일) 하루 휴무 합니다??일요일은 정상영업이구요. 토요일 하루만 휴무에요. – – – #콤비니 #combini #성신여대 #소품 #소품샵 #일본 #빈티지 #빈티지소품 #빈티지샵 #vintage #잡화점 #문구 #문구덕후 #학용품 #키덜트 #일본잡화 #japan #빈티지토이

A post shared by ?コンビ二。?콤비니。14세이상 사용가능 상품. (@combini_ok) on

Sok bolttal ellentétben ezek az üzletek nem csak az alaptermékeket értékesítik, hanem lehetővé teszik, hogy fénymásolj, küldj vagy fogadj csomagot, foglalj repülőjegyet vagy koncertjegyet. Szóval nagyon sokoldalúak.

 

View this post on Instagram

 

Un cretino in Giappone ahahahaha….. #giappone #japan #tokyo #cibo #nippon #combini #cioccolato #chioccolate

A post shared by Filippo Barreca (@filippo_barreca_in_giappone) on

Annak érdekében, hogy ne fizessünk túl sokat az alaptermékekért, jobb, ha egy 100 yen-es boltba megyünk.

Van egy másik típusú bolt, ahol csak 100 jen-t (250 forintot) kell fizetni. Itt majdnem minden áru megtalálható, ami a nagyobb üzletekben van. Vásárolhatsz rágcsálnivalót, mosószert, kozmetikumokat, játékokat, ruhákat, cipőket, ajándéktárgyakat és egyéb dolgokat. A minőség hihetetlenül magas, annak ellenére is, hogy csak 100 yen.

 

View this post on Instagram

 

Such a nice tea from 100yen shop. There are choices of tea for you under 1 coin (100 yen) #throwback #sinelife2018 #iamiamsine #OsakaKyototrip #nightnamsineosakatrip2018 #ILoveJapan #ILoveOsaka #ILoveKyoto #100YenShop

A post shared by Israporn chaythawin (@iamiamsine) on

Amikor vásárolsz, ne felejtsd el az adót.

Ha Japánban vásárolsz, ne feledd, hogy az ár nem tartalmazza az 8% -os adót (2019-ben 10% -ra fog emelkedni). Tehát legyél óvatos annak érdekében, hogy elkerüld a félreértést, amikor például fizetsz egy étteremben.

Készülj fel, hogy le kell venned a cipőd, mielőtt belépsz egy házba, templomba vagy más helyre.

A japán emberek úgy gondolják, hogy a házon kívüli területek nagyon piszkosak, ezért mindig vedd le a cipőd, mielőtt valaki házába belépsz. Ugyanez vonatkozik más helyekre is például hagyományos japán szállodákra, templomokra, közösségi központokra, iskolákra és néhány étteremre is. Ha először mész valahova, győződj meg róla vannak-e olyan jelek, amelyek megkövetelik, hogy levedd a cipődet.

 

View this post on Instagram

 

Wich slipper will be for Totoro?? #totoro #bestfriend #mynaibortotoro #miyazaki #totoroinjapan #totorotravels #totorotravelstheworld #travelphotography #travel #japan #lovejapan #instagood #instalike #instaday #ghibli #instacool #instamoment #visitingjapan #instagood #magicplaces #slippers #japanslipper #japantoilet #bathroom #chooseyours #yourstyle #japanisestyle

A post shared by Stories of Elena and Totoro (@stories_of_elena_and_totoro) on

Ha hosszú időt szeretnél tölteni Japánban, akkor szerezz be egy “elsősegély csomagot” abban az esetben, ha valami probléma adódna.

Ha meglátogatod ezt az országot, akkor fel kell készülnöd a természeti katasztrófákra, például a hurrikánokra és földrengésekre. Sok japán embernek van vészhelyzeti csomagja, ha valami ilyesmi történne. Az elsősegély csomag tartalmaz néhány tisztítószert, ételt és egyéb szükségleteket.

Mindenhol van 24 órás rendőrség, amit “KOBAN”-nak hívnak, itt minden turista segítséget kaphat.

 

View this post on Instagram

 

What did the child say? #japan #koban

A post shared by Bimo 비모 (@kimbimski) on

Több mint 100 évvel ezelőtt Tokióban, majd Japán többi részén is egy rendőrségi rendszert hoztak létre KOBAN néven. Ezeknek a rendőröknek a felelőssége messze túlmegy a rend fenntartáson. Például a rendőrök segítenek bizonyos helyeket megkeresni.

 

View this post on Instagram

 

Went in to a Police booth in Tokyo to get directions to a place 3 blocks away, the officer made me a detailed handdrawn map to make sure I find it.. Just wow! I don’t know any other country that have this helpful and friendly police officers! Respect! #onlyinjapan #japan #travel #tokyo #police #mademyday #throwback

A post shared by Tobbsie (@mrtobbsie) on

A legfontosabb dolog, amit észben kell tartanod Japánban, az a “nincs-baj” elv.

 

View this post on Instagram

 

Please EVERYBODY stand on the black stickers and look at your phone while waiting for the subway #jahoor #inline #japanesepeople #arigato #footsteps #travel

A post shared by sarah schiffer (@sarahnienkeschiffer) on

Amikor Japánról beszélünk, fontos megemlíteni azt a tényt, hogy az emberek nem szeretnek bajt okozni mások számára. Ősi idők óta a japán emberek kis területeken éltek, és nem volt elég hely mindenki számára. Ezért mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ne okozzanak kárt egymásnak.

 

View this post on Instagram

 

New international symbol prohibiting slackers and couch potatoes? Actually, a warning against over staying welcome on lounges around rooftop pool at Tokyo’s new Tokyo Plaza mall. A bit superfluous given it was hovering around freezing point. #slackers #couchpotatoes #internationalsymbol #tokyo #japanesesigns

A post shared by Michael Brand (@michaelbrandsydney) on