Elton John megosztja Freddie Mercury utolsó napjainak történetét, és ez lehet, hogy megríkat téged

Freddie Mercury egy igazán népszerű rockénekes volt, akinek színpadi jelenléte azóta is legendás, a hangjáról nem is beszélve. Sajnos hihetetlen energiáit nem sokáig láthattuk a színpadon, hiszen az énekes 45 éves korában belehalt az AIDS szövődményeként fellépő tüdőgyulladásba, 1991. november 24-én.

 

View this post on Instagram

 

One dream, one soul, one prize ✨ • #freddiemercury #queen #queenband

A post shared by Freddie Mercury (@mercury_motg) on

Mercury életműve és öröksége óriási tömegeket mozgatott meg, története pedig a mai napig megérint minket, annak ellenére, hogy a Queen néhai frontembere már lassan 27 éve nincs köztünk. Egykori közeli barátja, a zseniális Elton John nem rég Freddie utolsó napjairól mesélt és mondanunk sem kell, szem nem marad szárazon a történettől.

„Freddie nyilvánosan nem ismerte el, hogy AIDS-ben szenved egészen a halála előtti napig. Habár ő egy igazi energiabomba volt a színpadon, mint mondjuk Bowie, vagy Jagger, a színpadon kívül nagyon is visszahúzódó volt. Nekem nem sokkal a diagnózis után árulta el, hogy beteg, 1987-ben. Teljesen összetörtem. Láttam mit tett ez a betegség sok barátommal, így pontosan tudtam mi vár Freddie-re. És ő is. Tudta, hogy ez végzetes. De Freddie hihetetlenül bátor volt. Megőrizte önmagát, felépett a Queen-nel, nem veszítette el a humorérzékét, megmaradt benne a lázadó szellem, miközben mélységesen nagylelkű volt.

Ahogy Freddie állapota egyre romlott a 80-as évek végén, 90-es évek elején, az egész szinte már elviselhetetlen volt. A szívem szakadt meg, hogy látnom kellett, ahogy ezt a gyönyörű lelket tönkre teszi az AIDS. A végén a testét Kaposi-szarkóma borította, szinte megvakult, és még ahhoz is gyenge volt, hogy felálljon. Minden joga meg lett volna ahhoz, hogy az utolsó napjaiban csak magára, és a saját kényelmére figyeljen. De az nem ő lett volna. Ő mindig másokért élt. Freddie 1991. november 24-én hagyott itt minket és én még hetekkel a temetése után is gyászoltam.

 

View this post on Instagram

 

#freddiemercury #thegreatpretender #blackandwhite

A post shared by Freddie Mercury (@mercury_motg) on

Karácsony napján tudtam meg, hogy még a halál tudatában is mennyire önzetlen volt. Eléggé levert voltam mikor is csomagom érkezett. Kibontottam és egy festmény volt benne a kedvenc brit művészem, Henry Scott Tuke egyik képe és ott volt egy cetli Freddie-től. Még évekkel korábban beceneveket aggadtunk egymásra, én voltam Sharon, ő pedig Melina. A cetlin az állt: „Kedves Sharon, gondoltam ez tetszeni fog neked. Szeretettel: Melina. Boldog Karácsonyt!”. 44 éves voltam akkor és bőgtem, mint egy csecsemő. Ott volt egy csodálatos ember, aki haldoklott és még az utolsó napjaiban is törődött azzal, hogy kitaláljon valamilyen karácsonyi ajándékot, amit ő már meg sem élt. Annak ellenére, hogy ez nagyon szomorú pillanat volt, sokszor ez az, ami eszembe jut Freddie-vel kapcsolatban, mert ez az, ami valóban megmutatja, hogy milyen ember is volt ő. Még akkor is arra emlékeztetett, milyen különleges volt, mikor már nem volt köztünk.”– mesélte Elton John.

Nem hisszük, hogy a világ valaha el fogja felejteni Freddie Mercury-t, és nem is szabad. Egy igazi zenei ikon és egy valóban gondoskodó lélek. Nyugodjon békében!

Ha imádod és hiányzik Freddie Mercury-t, vagy egyszerűen csodálod a tehetségét, oszd meg ezt a cikket a Facebookon.