A 16 legőrültebb dolog, ami kizárólag csak Japánban fordulhat elő

Japánról, a felkelő nap országáról biztosan mindenkinek csodás helyek, érdekes hagyományok és mesés kultúrájuk jut az ember eszébe. Azonban ha a japán emberekre gondolunk, furábbnál furább dolgokra gondolunk: különös ruházat és divat, érdekes ételek és az a felhőtlen, megmagyarázhatatlan boldogság, ami belőlük árad. ?

Most megmutatjuk a legőrültebb dolgokat, melyekkel összefuthatsz, ha Japánba utazol: jó kis felkészítés lesz a számodra, ez a pár kép és információ. Ha pedig nem utazol, akkor reméljük, mosolyt csalunk vele az arcodra! ?

1. Japánban sosem magányos az ember, legalábbis sok kávézó és étterem tesz róla, hogy jó kedvű, társasági lénynek érezhesd magad. Egyes helyeken (egy kis plusz pénzért cserébe) a pincérnők szívesen elszórakoztatnak, puszit osztogatnak, vagy akár ehhez hasonló, muris képet is készítenek veled! ?

2. Divatkérdésben pedig igen nagy újítók: minél furcsábban nézel ki, annál menőbb vagy! ?

3. A pihenésnek mindig megadják a módját. Japánban rengeteg olyan szálloda van, ahol pihenésképp kipróbálhatsz pár szokatlan wellness-szolgáltatást, mint például a bor-, kávé-, vagy szakéfürdőt.

4. És ha már az élvezeteknél tartunk: a legvadabb ízesítésű KitKat csokikhoz juthatsz hozzá: wasabi, csili, vagy szaké (igen, imádják a szakét), és még sorolhatnánk. ?

5. A játékgépek igazán nagy népszerűségnek örvendenek Japánban, még akkor is, ha olykor kissé furcsa a tartalmuk…?

6. Imádják a gyümölcs-ritkaságokat és nem félnek megfizetni, az olykor borsos árukat sem. A képen látható dinnyéért körülbelül 6 millió forintot is képesek kipengetni. ?

7. Imádják az innovatív újításokat, és ez általában a mosdójukon is meglátszik. Néha elég komplikáltnak tűnnek…?

8. Robot-háziállatokból pedig sosem elég! Sokan úgy gondolnak rájuk, mint valódi kis kedvencekre (volt, aki eltemette kedvencét, mert már nem lehetett szervizelni szegényt).

9. A japáncseresznye, pedig nem véletlenül Japán egyik fő szimbóluma: a sakura virágzásakor még külön ünnepséget is tartanak (hanami). És persze igyekeznek mindenhol felhasználni, például ehhez hasonló finomságokat is készítenek belőle. ?

10. A japánok hihetetlen tisztelettudó emberek, azonban a tömegközlekedési eszközökön nincsenek illemszabályok. Utazáskor az ül le, aki elég gyors, vagy résen van. ?

11. És ha már a tömegközlekedésnél tartunk: ahhoz, hogy ennyi ember egyszerre, időben eljusson(például) a munkahelyére, az állomásokon külön munkaerő tuszkolja be az embereket, hogy minél többen férjenek fel egy-egy szerelvényre. ?

12. Mondtuk már, hogy nagy divat-teremtők? Például ezt a bikinis-nadrágot is erőszeretettel hordják a japán nők. ?

13. Fagylaltot bármilyen ízesítéssel megkaphatsz. Tényleg bármilyen! Náluk egyáltalán nem szokatlan, egy húsos-, vagy épp egy tenger gyümölcsei-fagylaltot kérni. ?

14. Itt még Thomas, a gőzmozdonnyal is utazhatsz. ?

15. Ha nem hibátlan a mosolyod, akkor sem kell aggódnod! Ugyanis, a japánok kimondottan vonzónak tartják, ha kicsit nagyobbacska, vagy előreálló szemfogaid vannak.

16. Végül a kedvencünk, Ōkunoshima, azaz a Nyulak szigete, ahol elszaporodott nyulak ezrei rohangálnak az aprócska szigeten, a turisták pedig kedvükre simogathatják és etethetik a jószágokat! ?