10 megdöbbentő ház, amit jól elrejtettek a szemünk elől

Vannak pillanatok, amikor mindannyiunknak szüksége van egy kis magányra. Aztán becsukjuk a szemünket és eljutunk egy olyan helyre, ahol semmi sem zavarhatja meg a csendet, kivéve a falevelek zörgése.

Ma eljuttatunk 10 olyan helyre, ahol virtuálisan élvezheted a magányt. A következő házakat jól elrejtették a nyilvánosság elől.

1. LÖVÉSZÁROK HÁZ TEXASBAN, USA

2 méterre a föld alatt, ez a ház úgy néz ki, mint egy egyszerű lövészárok. Belül azonban minden megvan a kényelmes élethez, akár egy kis medence a kertben.

2. BUNGALÓ A FENYŐFÁK ALATT, KANADA

A szokatlan tervezés és a zöld moha a tetőn segítenek abban, hogy ez a ház teljesen összefonódjon a tájjal.

3. HÁZAK EGY BEVÁSÁRLÓKÖZPONT TETEJÉN, HUNAN, KÍNA

4 millió ember városa, ahol ez a bevásárlóközpont épült, melynek tetejére házak épültek. A városban kevés a hely, ezért az építészeti megoldások néha egy kicsit szokatlanok.

4. CANYON KÚRIA UTAH, USA

Ez a ház 1986-ban épült egy házaspárnak, akinek az álma egy csendes hely volt.

5. VALS VILLA, VALS, SVÁJC

A földalatti villa ötletének oka egy helyi törvény volt: a hatóságok megtiltották a magas épület felállítását, mivel ez eltakarná a tájat. Ezért az építész úgy döntött, hogy házat épít egy barlangba.

6. CLIFF HÁZ COQUIMBO, CHILE

A tengeralattjáró ház két szinttel rendelkezik, amelyek közül az egyik földalatti.

7. TÓ FAHÁZ HORDALAND, NORVÉGIA

Ennek a projektnek a fő célja a tájba való teljes integrálódás volt, és az építészek mindent megtettek ennek elérésében.

8. SIVATAGI OÁZIS KALIFORNIÁBAN, USA

Ez a furcsa ház egy halom lehullott levélhez hasonlít távolról egy kaliforniai sivatagban.

9. A MIRRORCUBE SZÁLLODA LAPPFÖLDÖN, SVÉDORSZÁG

Az épület külső falai üveggel vannak ellátva, és infravörös réteggel vannak bevonva, hogy a madarak akadályként felismerjék.

10. PENTHOUSE EGY SZIKLÁBAN BEJRÚTBAN, LIBANON

Kezdetben senki nem hitt a sziklába épített ház ötletében, de a projekt sok potenciális befektetőt vonzott, miután a fotót feltöltötték az internetre.

BÓNUSZ: CLIFF RETREAT PROJEKT

Annak ellenére, hogy a képzelőerőd talán már sugallná, de igen, ez csak egy Photoshoppolt kép, amit Alex Hogrefe (VisualizingArchitecture.com) készített. 9 lépésben magyarázza el, hogyan alakította ki a designt, különös figyelmet fordítva a hullámokra és a ködre.