500.000 dollárt loptak el az apácák egy katolikus iskolából, hogy szerencsejátékozzanak Las Vegas-ban.

Az vesse rájuk az első követ, aki nem bűnös!

Mary Margaret Kreupert és Lana Lang nővéreket azzal vádolják, hogy 500.000 dollárt sikkasztottak el a kaliforniai Torrance-i St. James katolikus iskolából és az ellopott pénzösszeget Las Vegas-i kiruccanásaikra költötték el, ahol az utolsó centig elszerencsejátékozták a pénzt. A pénzhiányt egy rutin ellenőrzés során fedezték fel.

Ezt az összeget tíz év alatt sikerült összegyűjteniük, a tandíjakból és különböző adományokból, miközben az apácák ragaszkodtak ahhoz, az az általuk vezetett iskola fapados maradjon.

Mary Margaret nővér 28 évig volt az iskola vezetője. Lana nővér pedig 20 éven át 5-8 osztályos diákokat tanított az iskolában. Ebben az évben mindketten visszavonultak.

Az iskolából való távozás után végzett ellenőrzés azt mutatta, hogy a két apáca több mint tíz éven át sikkasztották a pénzt, amit Las Vegas-ban szerencsejátékozásra fordítottak. Az eset kivizsgálásába a rendőrség is bekapcsolódott.

via GIPHY

A Szent József rendjéhez tartozó két nő elismerte, hogy tévedtek. A rend bocsánatot kért a diákok családjaitól és bejelentették, hogy visszatérítik az ellopott pénzt az iskolába.

Az iskola lelkésze, Michael Meyers levélben azt írta a diákok szüleinek, hogy a két nővér “mélyen megbánták tettüket” és imában bocsánatot kértek. Most azért imádkoznak, hogy többé ne forduljon elő ilyesmi a pedagógusok körében. A lelkész arról is biztosította a szülőket, hogy az oktatás színvonala nem gyengült.

Az esetről az ABC News is beszámolt: