20 hihetetlen tény az állatokról, amelyre  csak ennyit tudunk mondani: Váó!

A honlapon található tartalom teljes egészében NEM vehető át. Amennyiben mégis közölni szeretnél belőle, maximum 400 karakterig a forrás megjelölésével megteheted. A honlapon található minden szöveges tartalom szerzői és más jogainak korlátlan tulajdonosa a honlap tulajdonosa, ezért az nem másolható, terjeszthető és felhasználható a Tulajdonos írásos beleegyezése nélkül. Ezen jogok bárminemű megsértése esetén a Tulajdonos követelheti a jogsértő tevékenység azonnali megszüntetését, kártérítési igényt nyújthat be, és kérhet jogorvoslatot.

1. A tengeri vidrák alvás közben fogják egymás kezét, hogy a vízen lebegés közben ne sodródjanak el.

2. A vidrák a kölyküket tartják maguk elé, mikor ragadozóval találkoznak, hogy együttérzést váltsanak ki a másik állatból.

3. A mókusok évente több ezer fát ültetnek el, mivel elfelejtik, hogy pontosan hova rejtették el a makkokat.

4. A delfineknek nem csak saját nyelvük van, de elnevezik és a nevükön szólítják az ismerős delfineket.

5. A lundák egy életre választanak társat. Ha egyszer megtalálják a párjukat, fészket raknak egy sziklán, és életük hátralévő részében ott maradnak.

6. Az osztrigák képesek nemet váltani. Erről maguk döntenek, attól függően, hogy melyiket tartják előnyösebbnek a párzás szempontjából.

7. A tengeri csikók szintén egy életre egymás társai. Miután egy párrá válnak, mindig fogják egymás farkát.

8. A kan kiskutyák a játékban néha hagyják győzni a szuka kiskutyákat, hogy jobban megismerhessék őket.

9. A kurtafarkú kengurut a világ legboldogabb állatának tartják.

10. A tehenek között szoros barátságok alakulnak ki. Mikor a legjobb barátokat elválasztják, a teheneken komoly szorongás lesz úrrá.

11. A pingvinek nem csak egy életre választanak társat, de sokáig keresik azt a kavicsot, amit a párjuknak adnak, hogy “eljegyezzék” vele.

12. A polipok összegyűjtik a fényes tárgyakat és a rákfélék páncélját, hogy kertet építsenek a barlangjaik körül. Azért csinálják ezt, hogy megvédjék magukat és az otthonukat.

13. A kiscsirkék már a tojásban is képesek kommunikálni egymással sajátos hangok segítségével.

14. A vörös macskamedve a lompos farkát télen takaróként használja, hogy alvás közben melegen tartsa magát vele.

15. A jegesmedvék az orruk összeérintésével üdvözlik egymást, ha valamilyen szívességet szeretnének kérni a másiktól, pl. egy darabot a zsákmányból.

16. A kiselefántok a szájukba dugják az orrmányukat, hogy megnyugtassák magukat, éppen úgy, mint a hüvelykujjukkal cumizó kisgyerekek.

17. Miután a grizzly medve felnő, és elhagyja az anyját, akkor is olyan barlangot választ, amelyik az anyjáé közelében van.

18. Mikor a kis koala már akkora, hogy nem fér bele az anyja erszényébe, az anya a hátán cipeli őt.

19. A macskák ritkán dugják oda a fejüket másokhoz, de ha megteszik, az a bizalom jele náluk.

20. A mókusok örökbe fogadják és felnevelik az árván maradt kismókusokat.