Hogyan él az a férfi, aki 50 évesen 20-nak néz ki, és milyen az étrendje

Chuando Tan egy szingapúri fotós, aki nemcsak más emberekről készült fotóival vonta magára az egész világ figyelmét, hanem a saját fotóival is. Azt kérdezed, ez miért olyan érdekes? Chuando 1967-ben született, ami azt jelenti, hogy 51 éves, de úgy néz ki, mintha 20 lenne. Tehát mi a titok?

Úgy döntöttünk, hogy mindent kiderítünk, és megtudjuk, hogyan él ez az ember, mit csinál, és mit eszik. Talán meg fogjuk tudni ettől a „Dorian Gray”-től az örök fiatalság titkát?

Hogyan kezdődött az egész?

Ismeretes, hogy ez a szingapúri férfi az 1980-as években modellként dolgozott; a 90-es években még pop-énekessé is sikerült válnia. De az énekes karrierje nem tartott sokáig, ezért Tan választott egy másik tevékenységet – a fotózást. Egyszer, ahelyett, hogy egy munkájáról posztolt volna képet, saját magáról töltött fel egy fotót, és ekkor kezdődött minden.

A fotós az egyik interjújában megosztotta: „Létrehoztam egy Instagram-fiókot, mert néhány barátom azt mondta, hogy az ügyfelek manapság szeretik tudni, milyen nagy követőtábora van egy fotósnak a szociális médiában. A fiókom megjegyzésekkel való fűszerezése érdekében több fotót is posztoltam magamról, hogy megoszthassam gondolataimat a képaláírásokban.”

A felhasználók azonnal észrevették, hogy Tan nem változik, és nem úgy néz ki, mintha 51 éves lenne. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez genetika, mások szerint pedig a titok abban a helyben rejlik, ahol él, mert Szingapúrban tiszta levegő, jó gyógyszerek és magas minőségű termékek vannak. De hogy biztosak legyünk ezekben a találgatásokban, nézzük meg, hogy a fotós hogyan tölti napját.

6 tojást eszik reggelire.

Tan ragaszkodik ahhoz az elvhez, hogy az vagy, amit megeszel, és úgy véli, hogy egy személy egészségi állapota, valamint megjelenése 70%-ban attól függ, hogy mit eszik, és 30%-ban a testmozgástól. Éppen ezért eszik 6 keményre főtt tojást reggelire, de csak 2 tojássárgával (a koleszterin miatt). Továbbá, egy pohár tejet iszik, és néha avokádót és bogyós gyümölcsöket is beiktat a reggelijébe. Ez egy jó mennyiségű fehérje és energia a nap elején.

A tojás mellett csirkét rizzsel, grillezett zöldségeket és halászlevet eszik a nap folyamán. A fotós elismeri, hogy a fagylalt a gyengéje, és ezért néha eszik, de csak a nap első felében. Kerüli a kávét és a teát, de sok vizet fogyaszt. Nem dohányzik, nem iszik alkoholt, és vacsorára friss zöldfélékből készült salátát eszik.

Körülbelül 90 percet tölt naponta testedzéssel.

Tan hetente négy alkalommal erősítő edzést végez, vagy legalább háromszor, ha túl elfoglalt. Legfeljebb 30 percet tölt ezzel a tevékenységgel. Az erősítő edzést mindig kardio tréning követi; azonban a térd sérülése miatt nem fut, de gyors ütemben sétál egy futópadon. Sőt, minden nap megpróbál úszni – esténként uszodába jár, és körülbelül egy órát úszik.

Csak azt teszi, amit szeret.

Talán triviálisnak hangzik, de hányan tesszük azt, amit igazán szeretünk és akarunk csinálni? Talán ez az örök fiatalság titka? Mert mindaz, amit csinálsz, befolyásolja a pszichét és így az egész testet.

Tan azt mondja: „Sok különböző munkát próbáltam ki, és megálltam amellett, amit nagyon szeretek. Szeretem az embereket, szeretem a kommunikációt, szeretek beállítani egy fotózást, és szeretek fotózni. Ha azt teszed, amit nem szeretsz, akkor rosszul érzed magad, és az természetesen nem fogja erősíteni az egészségedet.

Nem használ bőrápoló termékeket.

Néhányan biztosak abban, hogy Tan plasztikai műtéteken esik át, és speciális kozmetikumokat használ. De ő ezt mondja: „Érzékeny bőröm van, ezért mindössze 2 dolog van, amit naponta használok: arclemosó gél és hidratáló krém.”

Egyszer ajándékba kapott egy Botox kezelést. Kipróbálta, de nem tetszett neki a hatás. Azóta nem járt kozmetikusnál. Tan azonban azt elismeri, hogy ősz haja miatt hajfestéket használ.

Nem fürdik késő este.

Valójában megpróbál este 11 előtt lefeküdni, és minden nap korán ébred fel. Tan biztos benne, hogy az éjszaka végzett munka, és az éjfél utáni filmnézés nem javítja az egészséget. Annak érdekében, hogy jól aludjon, 5-6 órával alvás előtt már nem eszik.

Chuando azt mondja: „Bízz bennem. Megéri korán lefeküdni. Ha eleget alszol, több dolgot tudsz csinálni a nap folyamán, mintha éjszaka dolgoznál.”

Szóval mi a titok?

Mint gyakran előfordul – minden nagyon egyszerű: munka, amit szeretsz, egészséges táplálkozás, teljesidős alvás és a testmozgás. Jared Leto, Chris Evans, Margot Robbie és sok más híresség ragaszkodik a hasonló életmódhoz. Egyetértesz azzal, hogy mindannyian fiatalabbnak tűnnek a valódi életkoruknál? Továbbá azt állítják, hogy nem volt plasztikai műtétük.

Milyen életmódhoz ragaszkodsz? Kérjük, mondd el nekünk kommentben!