12 dolog, ami bizonyítja, hogy ez a világ a jobbkezes emberek számára készült

A mindennapi holmijaink használata közben meg sem fordul a fejünkben, hogy milyen kínszenvedés is lehet azok használata a balkezes emberek számára. Kivéve persze, ha balkezesek vagyunk, hiszen akkor nap mint nap vagyunk kénytelenek szembesülni a jobbkezes emberek számára készített világ okozta problémákkal. Az alábbi listán most ezek közül mutatunk be néhányat, melyek remekül bizonyítják, hogy nincs könnyű dolga egy balkezes embernek manapság.

1. Próbáltál már bal kézzel vágni valamit?! Ha igen, akkor tudod, hogy az ollót a bal kezünkben tartva nem egészen ugyanazt a vágási eredményt kapjuk, mint várnánk. Persze léteznek direkt balkezeseknek készült ollók, de ezek valamiért (ki tudja miért) drágábbak, mint a sima, jobb kézre tervezett változatok.

2. Konzervnyitó használat bal kézzel, és annak eredménye.

3. A zöldséghámozó használata sem éppen gyerekjáték, ráadásul igen veszélyes is.

4. Kenyérvágó kés – bármilyen hihetetlen, de ezt sem mindegy, hogy melyik kezünkkel használjuk, hála a speciálisan kialakított élezésnek.

5. Dugóhúzóhasználat bal kézzel?! Felejtsd el…bal kézben fogva ugyanis épp ellenkezőleg, teljesen abnormális irányban kell tekerni, hogy belefúródjon a parafadugóba.

6. Elektromos vízforraló.

7. Az hagyján, hogy a balkezes emberek nem látják, hogy mit írtak le éppen a füzetükbe, de van egy sokkal nagyobb hátulütője is a bal kézzel történő írásnak…

8. Ha pedig már az írásnál tartunk: így néz ki egy gyűrűs irattartóba történő írás, bal kézzel.

9. Ceruzahegyező – akárcsak a dugóhúzó esetében, ezt is fordítva, a kéz számára abnormális módon kell tekernünk, ha bal kézzel szeretnénk ceruzát hegyezni.

10. Merőkanál-probléma.

11. Mint oly sok más területen, a kártyajátékokban is némi hátránnyal indulnak a bal kezes emberek.

12. Végezetül pedig egy kis érdekesség, melyről a legtöbb balkezes ember könnyedén azonosítható: a kézzel írott pipájuk formájáról…