100 éve először kapták lencsevégre Afrikában az ultra fekete leopárdot

Voltál már abban a helyzetben, amikor valami olyat sikerült lencsevégre kapni, ami egy rendkívül ritka vagy különleges pillanatot örökít meg?

A 35 éves Burrard-Lucas Will brit fotós a közelmúltban ehhez hasonló élményt élt át a közelmultban, amikor lencsevégre kapott egy rendkívül fekete leopárdot, Kenya síkságában, Afrikában. A csodálatos látványt a telihold még varázslatosabbá tette.

A fotós épp telihold idején járta körbe a kenyai Laikipia vadasparkot, ahol szokatlan módon megjelent egy fekete leopárd. Afrikában közel 100 éve nem sikerült lefotózni a nagymacskát.

Burrard Lucas a kenyai állatkert biológusaival együttműödve sikerült fotócsapdákat felállatania a vadonban.

Speciális eszközöket használt, beleértbe a vezeték nélküli mozgásérzékelőket, kiváló minőségű DSLR fényképezőgépeket, amelyek segítségével sötétben is képes volt jó minőségű fényképeket készíteni.

Burrard-Lucas először nem is tudta, mit kapott el. A speciális eszköz működését úgy kell elképzelni, hogy a környezetébe beleolvadva mozgás érzékelése esetén készít fotókat.

– Ahogyan végignéztem a gép által készített anyagot, muszáj volt megállnom egy percre, ugyanis néhány fotón hirtelen egy szempár bukkant elő a tintaszerű éjszakában – részletezte a fotós, majd folytatta – Egy fekete leopárd! Nem tudtam elhinni, kellett néhány nap, hogy felfogjam, valóra váltottam az álmom.

A férfi egy biológussal bonyolította le a fotós projektet, aki alátámasztotta, hogy valóban erről az állatról van szó. Mint kiderült, az környéken csak szóbeszéd volt, hogy fekete leopárdok élnek a vadasparkban, ezért is olyan különleges, hogy most ilyen magas minőségű bizonyíték született.

Az afrikai leopárdok sajnos rajta vannak a Nemzetközi Természetvédelmi Uniú (IUCN) veszélyeztetett fajainak listáján.

Miután a csodálatos fényképek elárasztották az internetet, sokan kifejezték aggodalmaikat, hogy most már a leopárd a trófeavadászok célpontjává fog válni. Szerencsére a trófea vadászat Kenyában szigorúan tilos és illegális tevékenységnek számít.

Ugye, mennyire csodálatos ez a fekete szépség?