Mától kezdve Franciaországban nem szólíthatják anyának és apának a szülőket

Úgy tűnik, hogy társadalmunk a szétesés szélén van, hiszen politikusaink már azt is meghatározzák felülről, hogy a gyerek hogyan szólíthatja édesanyját, vagy édesapját. Fel szeretnénk hívni azok figyelmét, akik szeretnek élni ezekkel a régi kifejezésekkel, azok használják most, hiszen nem tudhatjuk, mit hoz a jövő.

Franciaországban például mától kezdve egy olyan határozat lépett érvénybe, miszerint a gyerekek ezentúl nem hívhatják Apának és Anyának a szülőket az iskolákban. Az új hivatalos elnevezés: Szülő1 ész Szülő 2.

Nem titkolják, hogy az új törvénymódosítással, amelyet Valérie Petit terjesztett a Nemzetgyűlés elé, a homoszexuális párokra szerentének tekintettel lenni. A furcsaságot nem abban látjuk, hogy valakiben megfogalmazódik egy ehhez hasonló kérdés, hanem az, hogy a képviselők többsége elfogadja, leszavazza.

 

Xavier Breto konzervatív képviselő tiltakozott a törvény ellen, majd később azt nyilatkozta, hogy a politika győzött a valóság felett.

A hagyományos Anya és Apa elnevezést a melegek védelmének érdekében törölni fogják az osztálynaplókból is. Jelenleg a lakósság 96 százaléka vallja magát heteroszexuálisnak, szóval kevés embert érint pizitívan az új törvénymódosítás.

A francia iskolákban tehát mától kezdve nincs Anya és Apa, csak Szülő 1 és Szülő 2.