13 gyönyörű királyi esküvői ruha a múlt századtól napjainkig

Az esküvő napja az egyik legizgalmasabb és legemlékezetesebb nap a nők életében. Megtalálni a tökéletes menyasszonyi ruhát nagy kihívás. Előszeretettel nézegetjük a híres emberek választását, ami gyakran inspiráló.
Mutatunk nektek pár képet az uralkodóházak menyasszonyi ruháiról a múlt századból egészen napjainkig.

II. Erzsébet királynő 1947

Erzsébet ruhájába ezüst szálakat hímeztek és gyöngyökkel díszítették. Erzsébet királynő mindössze 21 éves volt, amikor férjhez ment. Idén lesz 71 éve, hogy II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg kimondta a boldogító igent a Westminster-apátságban. Ők a legelső uralkodói pár, akik a monarchia történetében ennyi évet leélhettek egymás mellett.

Grace, Monacói hercegnő 1956

Grace Kelly amerikai színésznő egy Helen Rose nevű jelmeztervező által tervezett ruhát viselt mikor feleségül vették.

Diana hercegné 1981

Diana esküvői ruhája örökre a történelem egyik leghíresebb ruhája lesz. David és Elizabeth Emanuel tervezték. Közel 40 méter selyemből készült, amit 10 000 apró gyönggyel díszítettek.

 

Ránija Jordán királyné 1993

Az akkor 22 éves Rania Abdullah Jordán herceghez ment feleségül egy Bruce Oldfield arany hímzéssel készített ruhacsodájában. Nem csoda, hogy királyné lett belőle.

 

Leticia Spanyol királyné 1998

Az újságíró Leticia Ortiz az esküvőre egy hófehér, kézzel hímzett selyemruhát vesz fel. A ruhát egy hosszú fátyol és a családi tiara egészített ki.

Sarah, Brunei hercegnő 2004

Sarah Sallek 2004-es esküvőjén kék ruhát viselt, népi motívumos díszítéssel, arany hímzéssel.

Kamilla Cornwalli hercegné 2005

Károly herceg és Camilla Parker-bowles 35 évig éltek házasságban. Kamilla olajfehér színű, arannyal díszitett ruhában járult az oltár elé. A menyasszony fején egy elegáns tollas sapka volt.

Viktória svéd királyi hercegnő 2010

Fején egy hatalmas gyöngyökkel díszített tiarát viselt. Ruhája elegánsan volt csodálatos.

Katalin camebridge-i hercegné

Az ara csodálatos ruháját Alexander McQueen divatház kreatív igazgatója, Sarah Burton tervezte.

Dzsecün Pema bhutáni királyné 2011

Jetszun Pema bhutáni királyné Bhután királynéja. Dzsigme Keszar Namgyal Vangcsuk bhutáni király felesége 2011 október 13 óta. Ruhája a népi viseletetet tükrözi.

Charlène monacói hercegné 2011

Charlène hercegné Giorgio Armani elefántcsot ruháját választotta. 80 méter selyemből készült melyet Svarovski kristályok díszítettek.

Claire, luxemburgi hercegné 2013

2013. szeptember 21-én tartott esküvőn egy Elie Saab által tervezett csodálatos ruhában ment férjhez Felix herceghez.

Megan, sussexi hercegné 2018

2018. május 19-én reggel a brit herceg Harry és az általa választott egykori amerikai színésznő, Megan Markle léptek frigyre. Megan 5 méter hosszú fátyolt viselt melyen kézzel hímzett virágok voltak. A ruhát a brit tervező Claire Waite Keller, a francia Givenchy divatcég kreatív igazgatója tervezte.

Bónusz: Melanie Trump

Bár fején nincs korona a ruhája attól még valóban királyi. A ruhát John Galliano tervezte aki egykor Christian Dior divatcég egyik fő tervezője volt. A ruha 100 méternyi fehér szaténból készült.