Ez történik a testünkkel, ha rögtön felkelés után, éhgyomorra vizet iszunk!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A legújabb egészség-tendencia, amire esküszik a világ az, hogy reggel, rögtön miután kikeltél az ágyból, ivóvizet iszol. Ennek az ártatlan kis szokásnak rendkívül pozitív eredményei vannak, melyek hiteles orvosi és tudományos megerősítést nyertek.

Ez történik a testünkkel, ha rögtön felkelés után, éhgyomorra vizet iszunk!

Nyugodtan hivatkozhatunk most már a kutatókra, orvosokra és a témában jártas szakemberekre, hogy az éhgyomorra legurított pár deciliter színtiszta ivóvíz olyan betegségeket képes meggyógyítani, mint a szívproblémák, az epilepszia, a fejfájás, az arthritisz, a diabétesz, a székrekedés, a túlsúly vagy elhízás, a tüdőbaj, az agyhártyagyulladás, a veseproblémák, a méhet érintő női betegségek, a gyomorhurut vagy éppen a rák.

Hogyan működik? Pofonegyszerű! Mindössze annyit kell tenned, hogy reggel, ébredés után rögtön megiszol 4 pohár vizet. Fontos, hogy a pohár 2 deciliteres (200 ml) legyen. Első látásra kissé ijesztőnek tűnhet ez a mennyiség – szinte egy kerek liter vízről beszélünk, de gondolj csak bele, mit kapsz érte cserébe!

Jóhír, hogy nem kell már az első napon ezt magadba erőszakolnod. Szép lassan, fokozatosan is hozzászoktathatod a tested a vízhez, amennyiben nem sikerülne egyből. Először egy pohárral kezdd, majd kettővel, hárommal, míg végül eljutsz a negyedikig.

– Azután hozzáláthatsz a reggeli programodhoz: fürdőszoba, öltözködés, konyhai teendők, stb.

– Várj 45 percet, és csak aztán fogyaszd el a reggelit.

– Reggeli után nem kell semmi mást egyél vagy igyál, két órán át.

– A két óra elteltével azt fogyasztasz és iszol, amit csak szeretnél, egész nap.

Ezzel a módszerrel számtalan betegséget le lehet győzni, ráadásul jelentősebb kiadások nélkül. Annak függvényében, hogy milyen típusú kórt kezelnél vele, a tudósok szerint ennyi ideig kell tartanod a vízkúrát:

– rák: 180 nap

– cukorbetegség: 30 nap

– epilepszia: 60 nap

– székrekedés: 10 nap

– gyomorhurut: 10 nap

– magas vérnyomás: 30 nap

– tüdőbaj: 90 nap

– migrén, fejfájás: 2 nap

– a vesék kitisztítása: 30 nap

– túlsúly vagy elhízás: addig, míg bírod, egyébként naponta

– arthritisz: 30 nap.

Ennek a kúrának nincsenek mellékhatásai, egyedüli hátránya, hogy gyakran kell látogatnod a mellékhelyiséget.

Úgy a kínaiak, mint a japánok a meleg vizet részesítik előnyben a hideggel szemben, a hideg víz ugyanis jelentősen lassítja az emésztési folyamatot. És minél több ideig maradnak az ételek az emésztőrendszerben, annál agresszívabban lép fel a gyomorsav. Ennek következtében pedig mindenféle tápanyag kivonódik belőlük – beleértve a méreganyagokat is, melyek idővel rákot eredményezhetnek.

Ezt elkerülendő, az ázsiaiak szívesebben fogyasztanak meleg vizet, mely javítja az emésztést, fokozza az anyagcserét, és hozzásegíti a szervezetet ahhoz, hogy a kedvező feltételek mellett működhessen.