15 filmes baki, ami annyira jól sikerült, hogy végül meghagyták

Vannak olyan filmes bakik, amik a profi színészek improvizációinak köszönhetően sokkal jobbá teszik a filmet és a nézőnek fogalma sincs arról, hogy eredetileg nem úgy tervezték az adott jelenetet. Az alábbiakban 15 ilyet gyűjtöttünk össze, mindenki által ismert filmekből.

1. A Keresztapa (1972)

Az alábbi ikonikus jelenetbe eredetileg nem terveztek macskát. De ő a felvételnél odasétált és felugrott Marlon Brando ölébe, aki nem esett ki a szerepéből és végül annyira jól sikerült az egész, hogy megtartották.

2. 40 éves szűz (2005)

Steve Carell-nek lehetősége volt választani, hogy maszkkal, esetleg speciális effekttel oldják meg a gyantázós jelenetet, vagy pedig igaziból legyantázzák. Ő az utóbbit választotta, az arckifejezése pedig a lehető legőszintébb.

3. Rocky (1976)

Mivel nagyon kevés pénz állt rendelkezésre a film elkészítésére, sok jelenetet az utcán vettek fel, nem statisztákkal, hanem valódi emberekkel, akik nem igazán tudták, hogy mi történik. A jelenet, amikor egy narancsot dobnak Stallone-nak, szintén nem volt betervezve.

4. A sötét lovag (2008)

Heath Ledger híres Joker-tapsa is improvizáció volt, de ez annyira tetszett Christopher Nolan-nek, hogy meghagyta.

5. A Gyűrűk Ura: A két torony (2002)

A jelenetben, amikor Éowyn a távolba néz, eredetileg nem volt betervezve, hogy leszakadjon a zászló. De annyira feldobja az egészet, hogy végül bent hagyták.

6. Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van (1993)

Abban a jelenetben, amikor Robin Williams arcáról lecsöppen a jégkrém egyenesen Mrs. Sellner teájába, Robin a következő mondatot improvizálta: “Ó, most már a cukor meg a tejszín is benne van, kész a teás cappuccino!”

7. A galaxis őrzői (2014)

Peter (Chris Pratt) véletlenül ejtette el, majd kapta el a gömböt, de mindezt annyira jól csinálta, hogy nem esett ki a szerepéből, így végül megtartották a jelenetet.

8. Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981)

A híres jelenetet eredetileg úgy tervezték, hogy Indiana Jones meg fog küzdeni a fekete ruhás harcossal, azonban Harrison Fordnak épp gyomorrontása volt és improvizálva rövidre zárta a jelenetet. A rendező zseniálisnak tartotta és így nem vették újra a jelenetet.

9. Thor: Sötét világ (2013)

Eredetileg Chris Hemsworth csak viccelni akart, amikor felakasztotta a kalapácsát a ruhafogasra, azonban a stábnak ez nagyon tetszett és bent hagyták a filmben.

10. Forrest Gump (1994)

Amikor Forrest először találkozik B. B.-vel a buszon, Tom Hanks véletlenül mondta a következő mondat második felét: “Az én nevem Forrest Gump. Úgy szólítanak, hogy Forrest Gump.”

11. Bosszúállók (2012)

A forgatás során Robert Downey Jr. nem volt hajlandó abbahagyni a nassolást, ezért a rendezőnek ezzel számolnia kellettkellett tennie ezeket a jeleneteket is.

12. Django elszabadul (2012)

A film készítése során Leonardo DiCaprio valóban megvágta a kezét, ami nem volt tervezett, de mivel senki se esett ki a szerepéből, meghagyták a jelenetet.

13. Közönséges bűnözők (1995)

A film jelenetében, amikor is azonosítás közben elnevetik magukat, szintén nem volt betervezve. Valójában azon kezdtek el nevetni, hogy az egyikük nem bírta abbahagyni a szellentést.

14. Egy asszony illata (1992)

Az alábbi jelenetben Al Pacino teljesen véletlenül esett el, de a színész annyira profi volt, hogy még eközben is tartotta a szerepét.

15. A Wall Street farkasa (2013)

A híres mellveregetéssel valójában Matthew McConaughey nyugtatta magát a forgatásoknál és DiCaprio ötlete volt, hogy tegyék be a filmbe.